пʼятниця, 13 жовтня 2017 05:41

Зеновія Зозуляк виграла 500 гривень

Автор: ФОТО з особистого архіву Зеновії Зозуляк
  Зеновія Зозуляк із села Міжріччя ­Івано-Франківської області за виграні від ”Газети по-українськи” 500 гривень планує купити міксер
Зеновія Зозуляк із села Міжріччя ­Івано-Франківської області за виграні від ”Газети по-українськи” 500 гривень планує купити міксер

— Як побачила своє прізвище серед переможців, очам не повірила. Подзвонила синові, й він засумнівався, що то ­правда. Раніше вже було таке. Отримувала листа з якогось розіграшу, ніби виграла телевізор. Я чекала на нього, та марно, — розповідає 63-річна Зеновія Зозуляк із села Міжріччя Івано-Франківської області.

Вона передплатила "Газету ­по-українськи", надіслала на адресу редакції передплатну квитанцію і виграла 500 грн.

— Коли отримала гроші, похвалилася сусідам. Про мене гуділо все село. За виграш хочу купити собі ­міксер. Він коштує 1100 гривень. Решту суми докладу з пенсії. Боялася виграти путівку в санаторій.

"Газету по-українськи" Зеновія Зозуляк читає понад 10 років.

— Її порадила мені керівник нашого поштового відділення Ольга Костів. Виписую одразу на рік. Подобається, що вказують вік героїв. Одразу уявляєш, яка людина — молода чи вже літня. Починаю читати з гороскопа чи прогнозу погоди, — продовжує.

— Після школи я пішла навчатися на продавця. Робила спочатку в пром­товарному магазині. Потім перейшла у продуктовий. Віддала роботі 42 роки життя, а заробила 1,5 тисячі гривень пенсії.

2008-го Зеновія Зозуляк поховала чоловіка.

— Із Богданом прожили 29 років. Він з нашого села. Був на рік за мене старший. Після одруження жили трохи біля моєї матері. Коли сину виповнилося півроку, переїхали до свекрухи. Жили з нею сім років. Була добра. Ми з нею ніколи не ­сварилися. Згодом перебралися в свою хату. Виховали трьох синів. Богдан робив на водоканалі оператором. Одного разу пішов уранці на роботу й не повернувся. Вийшов з товаришем на вулицю, присів — і зупинилося серце. Йому було 55 років. Це сталося 6 жовтня. Після похорону одна жінка каже: "Ви ж цього дня одружилися". Я чогось одразу й не згадала. Пішла по свідоцтво. І справді, стоїть дата 6 жовтня 1979 року.

— Живу тепер одна, — розповідає Зеновія Федорівна. — Діти поодружувалися. Старший син Андрій живе в нашому селі. Середній Роман — у Львівській області. А найменший Дмитро в Чехії квартиру купив. Маю семеро онуків.

Зараз ви читаєте новину «Зеновія Зозуляк виграла 500 гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі