четвер, 19 серпня 2010 18:54

За комп"ютером дитина не розвивається фізично

Комп"ютерні ігри негативно впливають на дітей. А вуличні — позитивно. Так вважає псих олог із Черкас Валентина Бабенко, 35 років:

— Учені довели, що стрілялки, стратегії, гонки стимулюють ділянки головного мозку, які відповідають за зір і рух. Решта ділянок майже не задіяні. Гра має формувати поведінку, тренувати пам"ять, емоції. А за комп"ютером дитина не розвивається фізично.

Деякі комп"ютерні ігри взагалі позбавлені сенсу — приміром, садити капусту на фермі. Виграє той, хто довше просидить перед екраном.

— Я би назвала цю гру ще лояльною. Подивіться на решту: учать битися, стріляти, атакувати. Гонки — гасати без розбору. У дитини складається враження, що це нормально — переганяти, вбивати, завойовувати. Такі ігри викликають агресію, відчуття, що це круто — перестріляти ворогів.

Дитині не варто грати на комп"ютері взагалі?

— Треба обмежити час таких розваг. Нехай це буде година-півтори. Решту часу дитина має дружити з однолітками, бути на свіжому повітрі.

У чому перевага вуличних ігор?

— Дитина вчиться бути в колективі, спілкуватися, правильно поводитися. Задавака — отримає по носі, поділився солодощами — дітвора потягнеться до тебе. Скривдили — значить буде вчитися давати здачі. Це прості навички, які дитина буде застосовувати все життя. Їх неможливо зімітувати в комп"ютерній грі.

Зараз ви читаєте новину «За комп"ютером дитина не розвивається фізично». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі