четвер, 03 березня 2011 05:00

Волохату дівчинку дражнять "мавпою"

Автор: фото з сайта www.dailymail.co.uk
  Таїландка Супатра Сасупфан (посередині) обіймає своїх однокласниць. Батьки боялися віддавати дівчинку до школи, щоб із неї не посміхалися
Таїландка Супатра Сасупфан (посередині) обіймає своїх однокласниць. Батьки боялися віддавати дівчинку до школи, щоб із неї не посміхалися

Таїландка 11-річна Супатра Сасупфан потрапила до Книги рекордів Гіннеса як найволохатіша дівчинка у світі. Тіло дитини вкрите густим волоссям, схожим на шерсть. Воно росте на обличчі, вухах, ногах і на спині.

— Чомусь говорять, що до Книги важко потрапити. А я не дуже й старалася. Мені поставили кілька запитань. Відповідати було легко. Я така щаслива, — розповідає Супатра.

Із батьками живе у невеликому будинку з однією спальнею у передмісті Бангкока. Навчається у п'ятому класі.

— Батьки боялися віддавати мене до школи. Не хотіли, щоб діти дражнилися. Були кілька хлопчиків, які насміхалися. Називали мавпою. Більше цього не роблять.

Скаржиться, що через волосся трохи недочуває. Але вже звикла до свого вигляду. Сподівається, настане день, коли буде, як і всі діти.

Дівчинці двічі робили епіляцію. Вона не допомогла. За кілька днів волосся відросло. Було ще густіше.

— Я не соромлюся через свій вигляд. Ходжу до басейну і на танці, у класі найкраще знаю математику. Маю багато друзів. Найбільше люблю сидіти перед телевізором і дивитися мультики.

Коли Супатра народилася, мала проблеми з диханням. Її двічі оперували.

— Ніздрі були не ширші ніж міліметр. Три місяці не бачили дитини, бо лежала в інкубаторі, — розповідає батько 38-річний Саммруенг. Він ювелір. — Після другої операції у 2-річному віці почала дихати нормально. Коли малу привезли додому, сусіди унадилися до нас. Всі хотіли її побачити.

Супатра миється лише дитячим шампунем. На мило має алергію.

— Коли виросту, стану лікарем. Хочу рятувати людей, — ділиться планами.

Подружжя має ще 15-річну доньку. В неї такої особливості немає.

У світі є півсотні людей, подібних до Супатри. Вони мають синдром Абраса — рідкісне генетичне відхилення, коли все тіло вкрите густим волоссям.

Зараз ви читаєте новину «Волохату дівчинку дражнять "мавпою"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі