вівторок, 10 грудня 2019 06:15

Володимира Осіюка побили біля будинку

У Ковелі на Волині поховали колишнього депутата міської ради 64-річного Володимира ОСІЮКА. Влітку його побили біля під'їзду будинку. З того часу був у лікарні.

— Увечері Володимир Костянтинович вийшов із під'їзду. Зробив зауваження компанії, яка розпивала алкогольні напої, — розповідає однопартієць зі "Свободи" Ігор Ткачук, 46 років. — Його побили. Було темно, ніхто нічого не бачив. Наслідки побоїв і стали причиною смерті. Винних досі не знайшли.

Осіюк народився у "Мамському таборі" на Колимі в Росії. Його батьки були радянськими політв'язнями. Після звільнення повернулися у місто Комсомольськ, зараз — Горішні Плавні на Полтавщині. Згодом переїхали до Ковеля. Після закінчення школи Володимир Осіюк працював монтажником у будівельному управлінні. Згодом закінчив Луцький технічний університет. Був заступником начальника цеху на заводі.

У серпні 1989-го заснував і очолив у Ковелі осередок Української Гельсінської спілки. Згодом став одним із засновників Ковельської міськрайонної організації Народного руху України за перебудову.

— Тоді ще був Радянський Союз, тому Володимиру Костянтиновичу доводилося відбиватися від переслідувань, — каже Ігор Ткачук. — Та він був принциповим і рішучим, не боявся брати на себе відповідальність. Не йшов на компроміс з нечесними людьми. Йому пропонували серйозні посади. Він бачив у цьому обман і відмовлявся.

До останніх днів Володимир Осіюк був станичним Ковельської міської станиці братства вояків ОУН-УПА ім. Клима Савура. Залишився син Тарас.

Зараз ви читаєте новину «Володимира Осіюка побили біля будинку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі