четвер, 06 березня 2008 14:47

Вклад на ощадній книжці можна переоформити на онуку

На питання читачів "ГПУ" відповідає голова правління Ощадбанку Анатолій Гулей, 40 років.


"Сподіваюсь скоро отримати свої 1000 грн. А решту вкладу хотіла би перевести на рахунок у відділення Ощадбанку в Києві. Хай там лежать до повноліття моєї онуки. Їй два роки. Як виросте, буде на навчання. Чи можна таке зробити?".

Звертається Ганна Бублій, 61 рік, із с. Нові Боровичі Щорського р-ну Чернігівської обл.

— Щоб онука змогла користуватися коштами з ощадкнижки, треба оформити на неї договір дарування в нотаріуса. За договором у відділенні Ощадбанку вклад переоформлять на дитину.

Хоча я не радив би це робити зараз. Спершу отримайте свою компенсацію за вкладом.

"21 червня 1991 року мені поклали на книжку "павловську" компенсацію — 3294 крб. Звертався у районне відділення Ощадбанку в Іллінцях, потім в обласне, Вінницьке. Сказали, що мій рахунок у ощадкасі в смт. Дашів ліквідовано. Як мені отримати 1000 грн?".

Звертається Дмитро Сіранчук, 72 роки, з м. Гайсин Вінницької обл.

— Два рахунки, ощадний та компенсаційний, слід було об"єднати і перевести в іншу категорію ще 1991 року. Зверніться у відділення Ощадбанку для переоформлення рахунка. Там візьмуть облікову картку, проведуть усі зміни по ній і визначать суму, яка підлягає відшкодуванню. Після того можна подавати заяву-доручення на отримання компенсації.

Особові картки з ліквідованих рахунків переводять у найближче або районне відділення Ощадбанку. У яке саме, можна дізнатися в адміністратора відділення або по телефону "гарячої" лінії Ощадбанку 8 800 501 34 10. Дзвінки безплатні, лінія працює з понеділка по четвер з 9.00 до 18.00, у п"ятницю з 9.00 до 16.45. Після переоформлення рахунка можна писати заяву-доручення.

Зараз ви читаєте новину «Вклад на ощадній книжці можна переоформити на онуку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі