середа, 04 січня 2017 00:40

Вілена Півень вистрибнула з 13-го поверху

Автор: ФОТО З САЙТА www.youtube.com
  Вілена Півень із міста Маріуполь на Донеччині перед самогубством написала у соцмережі: ”Мне страшно, я боюсь”
Вілена Півень із міста Маріуполь на Донеччині перед самогубством написала у соцмережі: ”Мне страшно, я боюсь”

15-річна Вілена Півень із міста Маріуполь на ­Донеччині вистрибнула з 13-го поверху багатоповерхівки 7 грудня. Брала участь у смертельному квесті. Відповідні записи правоохоронці знайшли на її сторінці в соцмережі "ВКонтакте".

"Квест пройден, остался один шаг", — пише Вілена за півгодини до самогубства. Виставляє фото з 13-го поверху. Потім з'являється ще один допис: "Я и не думала, что прыгать будет так страшно. Вроде бы сделай шаг вперёд и всё, дело сделано. Но этот самый шаг — капец как сложно сделать". Перед стрибком написала: "Мне страшно, я боюсь".

— Первое задание этого квеста — проснуться в 4:20 и написать администратору, — розповідає 15-річний Олексій. Він товаришував із Віленою. — Той обирає кількох людей із групи й додає їх у скайп. Потім пропонує різні завдання. Спочатку вони мають порізати собі вени й завантажити фото у групу. Далі вирішують різні головоломки, розгадують ­містичні ребуси. Завершальний етап називають "зворотний відлік". Учасникам квесту розказують, як саме скоїти самогубство. Повіситися, зістрибнути з даху будинку чи кинутися під поїзд.

У Росії затримали адміністратора однієї з "груп смерті" у ­соцмережі "ВКонтакте" Філіпа Будейкіна, 21 рік. Він — житель Солнечногорська Московської області. Відомий у мережі під ніком Філіп Лис. Його звинувачують у підбурюванні користувачів до самогубства.

— C 2013-го по 2016-й было создано восемь групп "ВКонтакте", в которых подростков склоняли к суициду, — кажуть у слідчому комітеті Москви. — За три роки 130 підлітків скоїли самогубство.

148 дітей в Україні за минулий рік скоїли самогубство. Про це повідомляє уповноважений президента з прав дитини 44-річний Микола Кулеба.

Зараз ви читаєте новину «Вілена Півень вистрибнула з 13-го поверху». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі