четвер, 18 лютого 2010 07:20

Весільний кортеж застряв у заметі

Автор: фото з сімейного архіву Дзяпків
  Світлана та Андрій Дзяпки з Полтави фотографуються у день весілля в музеї письменника Володимира Короленка. Вони ледь не спізнилися в РАЦС через негоду
Світлана та Андрій Дзяпки з Полтави фотографуються у день весілля в музеї письменника Володимира Короленка. Вони ледь не спізнилися в РАЦС через негоду

Машина нареченого 27-річного Андрія Дзяпка 12 лютого застряла в 10-кілометровому заторі на трасі Полтава–Гадяч біля села Побиванка під Полтавою. Він їхав за нареченою Світланою у приміське село Бречківка.

— Я хотів улітку розписуватися, а Світлана — узимку, — розповідає Андрій Дзяпко. — 12 числа почали зустрічатися. Цього ж числа вирішили одружитися. Вирахував, аби дістатися з Бречківки до Полтави, потрібно 30 хвилин. Але Свєта їздила в місто робити зачіску, то передзвонила і сказала, аби на півгодини раніше виїхав, бо дороги замело.

У РАЦСі реєстрація була призначена на 11.20.

— Ми трьома автівками виїхали. Усі застряли в пробці, — каже Андрій. — Там машин 250 стояло. Гості, що були попереду, вийшли та 6 кілометрів пішки йшли до Бречківки. Мої батьки побігли до РАЦСу, впросити перенести розпис на пізніший час. Але працівники сказали, що за дві години чекання їм ніхто не заплатить. Еменесники запропонували мене до Свєти довезти. Але я бачив, що перед нами бульдозери в снігу застряли.

Молода поїхала нареченому назустріч.

— Водій у вікно кулаки показував, аби пропускали, — каже вона. — Усі машини обминули та перші на трасу вискочили.

— Коли розверталися, водії не хотіли пропускати. Я в білому костюмі вийшов на середину траси і показував руками на себе та машину. Жодна фура не стала і не пропустила. Тільки якась легковушка зупинилася, щоб ми змогли розвернутися та поїхати.

На реєстрацію в РАЦС прибігли хвилина в хвилину.

На базар із дипломом економіста йти не хочу

— Із моєї сторони частина гостей на розпис не встигла, — каже Світлана. — Андрія рідний брат також не попав. Могли і дружки не мати, але ми її на трасі підібрали.

Більшість гостей побоялися вертатися додому. Лишилися ночувати.

— Я подушки та ковдри гостям пороздавала. Самі без подушок на першу шлюбну ніч лишилися, — сміється. — Добре, що ковдру хтось подарував, то ми новою вкривалися.

— Весільну подорож запланували на літо, щоб не ризикувати, — каже Андрій. — Поїдемо в Закарпаття чи на море.

Андрій Дзяпко працює програмістом у Полтавській аграрній академії. Світлана шукає роботу.

— Закінчила аграрну академію з хорошими оцінками. Але без досвіду роботи ніде не хочуть брати. А на базар із дипломом економіста йти не хочу.

Зараз ви читаєте новину «Весільний кортеж застряв у заметі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі