пʼятниця, 03 грудня 2010 00:00

Вертинського дружина годувала з ложки
5

Гонщик Олексій Мочанов їсть кислий огірок на подвір’ї ресторану ”Корова”
Фото: фото: Тарас ПОДОЛЯН
Письменник Андрій Кокотюха
Актору Олексію Вертинському зав’язати з випивкою допомогла дружина
Київський режисер Юрій Одинокий кидав випивати кілька разів
Телеведучий Антін Мухарський не п’є спиртне з 19 жовтня

На вході до ресторану "Корова" у столичному Гідропарку гонщика Олексія Мочанова і телеведучого Антіна Мухарського зустрічають дівчата у вишиванках з глибокими декольте. Припрошують випити чарку горілки. Обидва відмахуються.

— Востаннє пив спиртне 7 вересня, — каже 41-річний Олексій Мочанов. — Заклався з другом Олександром, що кидаю пити. Поспорили на 60 тисяч доларів.

Тягнеться до тарілки з кислими огірками.

— Коли сильно хочеться випити, їм кислі огірочки. Жодне бухло, навіть найдорожче, не вартує 60 тисяч.

42-річний Антін Мухарський бере склянку узвару.

— Уперше спробував алкоголь у театральному інституті. Блював тоді з дев'ятого поверху гуртожитку. Під час зйомок програми "Ігри патріотів" пив із ранку до вечора. Ми поїхали на острів Реюньйон. Місцеві жителі попередили, що їхні комарі переносять якусь страшну інфекцію чикалгунью, яка викручує суглоби. Для профілактики рекомендували джин із тоніком. Казали, що ялівцева витяжка, яка є в тоніку, відлякує комарів.

19 жовтня Антін Мухарський публічно, на телекамеру відмовився від алкоголю. Пообіцяв виплатити $50 тис. тому, хто зловить його з чаркою.

Письменник 40-річний Андрій Кокотюха порвав зі спиртним три роки тому.

— Мені алкоголь не можна, у мене спадкова хронічна залежність, — пояснює. — Дійшло до того, що брав випивку додому і пив сам. Півлітрову пляшку горілки випивав за два прийоми з горла. Рік лежав у наркологічному диспансері. Там алкоголіки мене обрали старостою групи, я був головним алкоголіком у лікарні. Дружина ніколи цим не докоряла, ставилася, як до хворої людини. Терпіла, бо знала, що я — геніальний.

Каже, знову почало тягнути до чарки.

— Особливо коли згадаю, що Дмитро Табачник досі лишається міністром освіти. Та кожного ранку прокидаюся з думкою: "Я цього сьогодні не робитиму". Прожив день без алкоголю, значить — переміг. Я не соромлюся цього, бо це звичайна чоловіча проблема.

Столичному акторові Олексію Вертинському, 54 роки, кинути пити допомогла дружина 43-річна Тетяна.

— Як почав пити, Таня не хапалася за сковорідки чи качалку. Коли вже не міг піднести ложки до рота, сама мене годувала. Тоді сказала: "Олексієчку, подумай про майбутнє. Ну, трапиться щось із тобою, залишимося ми з Ксенечкою самі. Жити не буде на що. Їсти нічого". Ці наївні вмовляння пройняли мене наскрізь. Я зрозумів, що треба звертатися до лікарів. Відтоді минуло 15 років, тепер я тримаю себе в руках. Усім друзям кажу: "Мене вигідно запрошувати на свята, бо не п'ю".

— Найлегше чоловікам відмовитися від випивки до 30 років, — говорить столичний лікар Олена Острова. — Тоді легше позбавлятися будь-якої залежності самотужки. Наприклад, спробувати замінити шкідливу звичку на менш шкідливу. Після 30 років алкоголіків треба вести до лікаря.

Зараз ви читаєте новину «Вертинського дружина годувала з ложки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі