вівторок, 04 грудня 2018 06:06

Василь Білоус побудував сім церков

Автор: novagazeta.kr.ua фото Олега КОЗУПЛЯКИ
  Василь Білоус служить у 93-й окремій механізованій бригаді. Підписав контракт до 29 квітня 2019 року. Після демобілізації продовжуватиме будувати церкви
Василь Білоус служить у 93-й окремій механізованій бригаді. Підписав контракт до 29 квітня 2019 року. Після демобілізації продовжуватиме будувати церкви

— Батько все життя зводить храми, і мене до цього привчив. Допомагаю йому з 10-го класу, — каже 32-річний Василь БІЛОУС із села Красна Надвірнянського району на Івано-Франківщині. Служить у зоні ООС за контрактом. До того встиг побудувати сім церков.

Василь Білоус зводив храми у західній частині України. Переважно — у сільській місцевості.

— Це сезонна робота, та цінна і значима, — продовжує. — Церква лишається на віки. Нас уже не буде серед живих, а вона працюватиме. У 1990-х зводили невеликі храми. А тепер хочуть, щоб вони були більші й ошатніші. Якось мурував церкву в одному із сіл на Франківщині. Використав більш як півмільйона цеглин.

Василь закінчив географічний факультет Прикарпатського університету ім. Василя Стефаника.

— На канікулах завжди допомагав батькові на будівництві, — розповідає Білоус. — Отримавши диплом, за спеціальністю так і не влаштувався. Заробляв на життя тим, чого навчив тато.

Василь брав участь у Революції гідності. На початку 2014-го отримав поранення в центрі Києва. Після лікування став волонтером. Часто возив допомогу бійцям на Донбас. Згодом пішов добровольцем у батальйон "Карпатська Січ". Боронив селище Кримське на Луганщині та Піски поблизу Донецького аеропорту.

— Нещодавно записався до лав 93-ї окремої механізованої бригади, — додає Василь Білоус. — Підписав контракт до 29 квітня 2019 року. На будівництво церков часу немає. Як приїжджаю додому у відпустку, йду в один із побудованих мною храмів. Після демобілізації зводитиму їх і далі.

Зараз ви читаєте новину «Василь Білоус побудував сім церков». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі