середа, 19 вересня 2012 00:30

Михайло Парубець у 46 років став байкером

Автор: фото: Геннадій Гнип
  Михайло Парубець із села Кобижча Бобровицького району на Чернігівщині катає мотоциклом ”хонда” глядачку під час байкерського злету ”Норд мото фест” у селі Вертіївка сусіднього Ніжинського району
Михайло Парубець із села Кобижча Бобровицького району на Чернігівщині катає мотоциклом ”хонда” глядачку під час байкерського злету ”Норд мото фест” у селі Вертіївка сусіднього Ніжинського району

56-річний Михайло Парубець із села Кобижча Бобровицького району Чернігівської області має мотоцикл "Хонда" за $18 тис. Катається на ньому на подвір'ї дитячого табору в селі Вертіївка сусіднього Ніжинського району. Із 7 по 9 вересня там байкерський зліт "Норд мото фест". Туди з'їхалися 600 мотоциклістів.

— Їздити на мотоциклі разом із братом-двійником Петєю навчилися років у 12, — розповідає Михайло Петрович. — Спочатку крали ключі від батькового мотоцикла й вечорами викочували його з двору. Потім батько взнав, лаяти не став, сказав, щоб не ховалися. Із 1973 року об'їхали більшу частину України, були в Росії. Саме дальше заїжджав у Крим. При Союзі байкерського двіженія не було, воно прийшло до нас пізніше з Америки. Тоді був тільки мототуризм.

Михайло Парубець працював будівельником. З братом заснував фірму. Восьмеро людей зводять молочні комплекси і житлові будинки у Полтавській, Чернігівській та Київській областях. Років 10 тому почав їздити на байкерські зльоти. 2004-го у своєму селі організував щорічний байкерський фестиваль "Паті у Петровича на хаті". Влаштовує його 24 серпня. Найбільший — 2006 року, там було 1,5 тис. учасників.

Я щасливий батько чотирьох дітей і дід двох внуків, — додає Михайло Парубець. — Розведений, але з дітьми хороші отношенія. Діти взрослі, двоє дочок та двоє синів. Самий менший Діма ходить у сьомий клас. У хлопців є мотоцикл, їздити уміють, але вони не байкери.

А я ношу шкіряну куртку-"косуху". Є і настоящі байкерські ботінки, а фірмені харлєєвські краги друг Валєра із Чикаго подарив. У таку, як зараз, погоду їздити холодно, без кожи — ніяк.

Зараз ви читаєте новину «Михайло Парубець у 46 років став байкером». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі