четвер, 13 грудня 2007 17:56

Удова чорнобильця вибирає одну з двох пенсій

"Мій чоловік, інвалід II групи, учасник ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, помер 21 грудня 2006 року. Я маю експертний висновок, що до смерті призвело захворювання, пов"язане з аварією на ЧАЕС. Я залишилася вдовою. Які маю пільги? Яка має бути соціальна допомога в разі втрати годувальника? Мені виплатили 379,30 грн. Чи правильно це?"

Запитує О.А. Івашко із м. Овруч Житомирської обл.


— Удова має лише деякі пільги по комунальних платежах, — пояснює Тетяна Скиба, заступник начальника Київського центру з нарахування та виплати допомог. — Але якщо жінка — пенсіонерка, то вона може звернутися до Пенсійного фонду й обрати одну з двох пенсій: або свою трудову, або пенсію по втраті годувальника. Але варто порівняти суми цих нарахувань. Бо дружині виплачується 30% від пенсії чоловіка.

Тетяна Скиба радить звернутися до районного Центру соціального забезпечення. Такі питання вирішує саме районне управління.

Зараз ви читаєте новину «Удова чорнобильця вибирає одну з двох пенсій». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі