вівторок, 02 серпня 2016 00:20

У їдальні Нацбанку можна пообідати за 4,81 гривні

Автор: ФОТО З САЙТА www.facebook.com/oleksiyzakharchenko
  За 4,81 гривні в їдальні Нацбанку можна купити порцію рису, салат із капусти й квасолевий суп
За 4,81 гривні в їдальні Нацбанку можна купити порцію рису, салат із капусти й квасолевий суп

"Зголодніли? Немає сенсу йти в кафе чи готувати їжу вдома! Йдіть до столової Національного банку України. Там готують для найменш платоспроможних, здається", — пише у "Фейс­буку" киянин 26-річний Олексій Захарченко.

Він виклав фото чека з їдальні НБУ. Там його знайома пообідала за 4,81 грн. Замовила порцію рису, салату з капусти і квасолевий суп із грибами.

Пост користувачі поширили 333 рази. Під фото залишили 53 коментарі.

"Це, може, в доларах?", "У шкільній їдальні на ці кошти навіть чаю не наллють", "При Кучмє там на гривню можна було вщент уїстися", "Підкажіть адресу. З зарплатою вчителя — саме те".

— Чек дійсний. Але його власник обрав найдешевші страви того дня, — каже Руслан Кравець, заступник начальника управління стратегії та реформування банківського сектора НБУ. — Ціна обідів в їдальні формується, виходячи з вартості продуктів. Не включаються витрати на оренду — НБУ є власником приміщення їдальні. Немає комерційної накрутки. Їдальня працює в нуль. Середній чек у їдальні НБУ становить 35–40 гривень.

Обідати в їдальні Нацбанку можуть лише працівники.

— У бюджеті НБУ немає жодної статті витрат на утримання або дотацію їдальні. Витрати компенсуються за рахунок продажу страв, — говорять у прес-службі Нацбанку. — Продукти для їдальні закуповують в оптових постачальників на ринкових умовах.

В їдальні Верховної Ради можна пообідати за 25–30 грн. Борщ із грибами коштує 13,43 грн, гречана каша — 4,47, салат із морської капусти й кукурудзи — 6,01.

Зараз ви читаєте новину «У їдальні Нацбанку можна пообідати за 4,81 гривні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі