вівторок, 16 січня 2018 06:05

У Остапа Федоришина стався повторний інсульт

У Львові справили дев'ятини за гумористом 71-річним Остапом Федоришиним. Помер удома. У нього стався повторний інсульт.

— Взимку 2013 року в пана Остапа стався перший інсульт, — розповідає зять покійного 51-річний Андрій ­Соколов. — Після того в нього почала прогресувати хвороба Паркінсона. Дуже його виснажувала. Останній рік майже не піднімався з ліжка. Хоча повністю відійшов від справ, зрідка писав статті на політичну тематику в місцеві видання. Останні — в середині грудня. Встиг відправити їх у редакцію. А за два тижні стався повторний інсульт. У лікарню не довезли.

Остап Федоришин мав два дипломи про вищу освіту — журналіста та економіста. 1988-го став одним із фундаторів львівського естрадного театру "Не журись". 25 років був його керівником і режисером. Також очолював театрально-мистецьке товариство "Львівська арт-агенція Стася і Дзьоня". Писав театральні сценарії, гуморески й літературні пародії. Володів чотирма мовами.

— За півтора місяця до смерті пана Остапа до нього на гостини з'їхалися друзі й товариші по театральній справі, — говорить Андрій Соколов. — Довго розмовляли. Пригадати їм було що, адже разом об'їздили з концертами чи не весь світ.

Остапа Федоришина поховали на Янківському кладовищі у Львові поряд із дружиною. У нього залишилися доньки Оксана й Зоряна, двоє онуків — Остап і Христина.

Зараз ви читаєте новину «У Остапа Федоришина стався повторний інсульт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі