четвер, 24 липня 2008 17:10

Тереза Славович народилася чаклункою

Автор: фото: Андрій ШМАТОВ
  Киянка Тереза Славович каже, що темноволосі дівчата з дитинства мають схильність до чаклунства
Киянка Тереза Славович каже, що темноволосі дівчата з дитинства мають схильність до чаклунства

28-річна киянка Тереза Славович не любить слова "чаклунка". Називає себе парапсихологом. Вона гадає на картах "Таро", налаштовує людям бізнес і сімейне життя. У 2001-му стала кращою відьмою року.

— Давайте викличемо дощ! — Тереза дає невелику дерев"яну "паличку дощу". — Потанцюйте з нею, співайте: "Дощику, дощику, прийди". Рухайте нею плавно. Треба все робити красиво.

За кілька хвилин відчиняє двері на балкон. На вулиці хмарно, ані краплі дощу.

— Ви світловолоса, — каже. — У блондинок мало шансів стати відьмою. А в темнокосих це з народження, — пригладжує довге темно-русяве волосся.

Із Терезою спілкуємося в її квартирі. Господиня називає її "магічною". У кімнаті темні шпалери. На столі горять дві свічки, на вікнах глухі жалюзі.

— Кожна людина може стати багатою, мати хороше здоров"я та сім"ю, — вмощується у великому кріслі. — До чотирирічного віку в нас є зв"язок із космосом. Саме тоді кажемо, ким хочемо бути. Але батьки часто самі обирають професію дитині. До мене приходять 40-річні та скаржаться, що незадоволені роботою. Я допомагаю їм відкрити справжні бажання.

Сімейні стосунки між клієнтами Тереза зміцнює за допомогою ляльок-оберегів.

— Робиться модель щасливої сім"ї, — бере до рук фігурки чоловіка та жінки. — Кожен має сам зліпити ляльку з тіста, одягнути її у свій улюблений одяг — у якому колись був щасливим, — поправляє мереживну спідницю на ляльці. — Але мої ляльки демонстраційні, одяг для них купила спеціально на базарі. Якщо жінка має негарну фігуру, може зліпити собі струнку ляльку, щоби схуднути. Якщо, наприклад, болить спина, ліплять рівний хребет і примовляють, що здорові. У день випічки ляльок не можна їсти м"яса, брехати та сваритися. А приворотами не займаюся, — кладе ляльки на стіл. — Нічого не зробиш, коли стосунки взагалі розпалися. Хоча є баришні, які тільки-но посварилися з коханим і відразу біжать приворожувати його.

Каже, що бабуся була цілителькою.

У блондинок мало шансів стати відьмою

— У неї тричі з"являвся рак, — говорить із заплющеними очима. — Мусила міняти місце проживання, щоби хвороба відходила. Я так не хочу. Півроку тому допомогла вилікувати дитину з онкологічним захворюванням. Журналісти написали, що я лікую рак. Та нехай цим займаються медики!

Цікавлюся, яких має клієнтів.

— Ходять і відомі люди, але мої сеанси конфіденційні. Оплата різна, дивлюся на фінансові можливості клієнта. Якщо не може розрахуватися, відправляю на свій город під Києвом копати картоплю, — усміхається. — Але бувають баришні, які просять навчити чогось по господарству.

На невеликому килимі на стіні почеплено більше десятка ножів. Тереза збирає холодну зброю.

— У дитинстві кидала ножі в дошку. А тут усі подаровані, — оглядає колекцію. — За такі подарунки даю по кілька копійок. Бо інакше можна посваритися.

Каже, що любить готувати. Продукти перед уживанням обов"язково хвалить.

— Моркві кажу, яка вона красива, рожева та смачна. Тоді вона приносить більше вітамінів і користі. Але в цьому чорної магії немає. Ще коли жила з батьками, постійно заговорювали воду, щоби не псувалася.

Про сім"ю Тереза розповідає неохоче.

— Мама педагог, має медаль "Відмінника освіти". Навчила мене читати й писати в два роки. Батько зі мною ніколи не сюсюкався, казав: "Ти вже все вмієш". Він у мене дуже таємнича людина, розробляє комп"ютерні технології.

Молодший брат Максим займається художнім татуюванням.

— Є тату, які допомагають людині досягти успіху в бізнесі чи сім"ї. Я консультую братових клієнтів, які малюнки краще підібрати. У Максима теж усе тіло в татуюванні.

1979, 19 жовтня — Тереза Славович народилася в Києві
1994 — почала гадати на картах
1999 — вишла заміж за письменника Гліба Сітька
2001 — на Всеукраїнському форумі магічного мистецтва отримала медаль "Найкраща відьма року"
2002 — закінчила Київський міжнародний університет. Училася на журналіста та психолога
2005 — випустила книжку "Сьогодні сонячно"
Дітей нема

Зараз ви читаєте новину «Тереза Славович народилася чаклункою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі