вівторок, 04 жовтня 2011 07:15

Тетяну Ліознову не провідували в лікарні

Автор: фото З САЙТА WWW.e-motion.tochka.net
  Радянську режисерку Тетяну Ліознову поховають на московському Новодівичому кладовищі поряд із матір’ю Ідою Ізраїлівною
Радянську режисерку Тетяну Ліознову поховають на московському Новодівичому кладовищі поряд із матір’ю Ідою Ізраїлівною

29 вересня померла 87-річна Тетяна Ліознова, режисерка фільмів "17 миттєвостей весни", "Євдокія", "Карнавал". Дев'ять років тому їй видалили пухлину мозку. Після того не могла ходити, пересувалася в інвалідному візку. За кілька років пройшла реабілітацію в Московському медичному центрі Дікуля і знову почала ходити. Торік стан режисерки погіршився.

— Я ходив до неї в лікарню, — розповідає артист Леонід Бронєвой. — Їй були потрібні гроші, але ніхто не допомагав. Запитав, чи провідує її хтось. Вона відповіла, що я перший. У реєстратурі мені сказали, що вона лежить у віп-палаті з поліпшеними умовами. Бачили б ви цю коморку 2 на 3 метри. Лікарі сказали, що їй не можна їсти ні фруктів, ні м'ясного, ні молочного. Тільки пачку галетного печива можна було дати. Я пішов і купив для неї — вона була дуже щаслива.

Останні роки за Тетяною Михайлівною доглядала дочка її друга, Героя Радянського Союзу льотчика Василя Калашенка. Своїх дітей вона не мала, одружена не була. Жила в квартирі разом із матір'ю.

— Я називала її мамою, а вона мене дочкою, — каже доглядачка Людмила. — Вона з батьком була знайома з молодості, ставилася до мене як до доньки. Тетяна Михайлівна померла в мене на руках. Просила не плакати, не влаштовувати пишних похорон із панахидами і не виставляти її для прощання. Хотіла, щоб її відспівали в храмі великомученика Трифона на Переяславці і поховали на Новодівичому цвинтарі поряд із матір'ю.

На похорони обіцяє приїхати друг Тетяни Ліознової — співак Йосип Кобзон.

Зараз ви читаєте новину «Тетяну Ліознову не провідували в лікарні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі