вівторок, 16 січня 2018 05:45

Священика Степана Хомина не стало на Різдво

У місті Жовква на Львівщині 7 січня о п'ятій ранку помер настоятель храму Петра і Павла 73-річний Степан ­Хомин. Минулого літа відмовився відспівати загиблого воїна АТО Володимира ­Турчина, 27 років.

— Отець Степан давно хворів, у нього була онкологія, — розповідає 47-річний Ігор Муравський, депутат Жовківської міськ­ради. — Переніс кілька операцій. Останнім часом його здоров'я різко погіршилося.

Степан Хомин народився в селі Черниця Миколаївського району Львівщини. Закінчив Одеську духовну семінарію. Священиком став 1971-го. Вісім років був настоятелем церкви в селі Опака біля Дрогобича. З 1999-го правив у жовківському храмі святих Петра і Павла.

— Після того як отець Степан відмовився відспівувати бійця АТО, кількість прихожан стала зменшуватися, — говорить Ігор Муравський. — Люди думали, що церква належить до Київського патріархату, та після того випадку почали прозрівати. Хотіли зібрати віче, щоб припинити діяльність церкви. Планують зробити це найближчим часом.

Степан Хомин був одружений із 64-річною Надією Петрівною. Разом виховали сина та двох доньок. Жінка вибачилася перед громадою за вчинок чоловіка.

Зараз ви читаєте новину «Священика Степана Хомина не стало на Різдво». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі