пʼятниця, 23 грудня 2011 06:15

Шукає дерева на смітнику

35-річний Максим Марусенко з Вінниці щороку вдома ставить ялинку 1 січня. Шукає новорічні дерева на смітнику.

— Не купую ялинку вже п'ять років. Якось із жінкою верталися з гулянки після зустрічі Нового року. За 200 метрів від нашого будинку був ялинковий базар. Побачили, що там лишилася купа ялинок і сосен. Я кинувся вибирати. Із нами був ще сусід Ваня Федоришин.

Передивилися зо 20 дерев. Вибрав собі саму пушисту ялинку. Забрали з жінкою додому, нарядили цукерками, бо ігрушок не було. Відтоді приносити безплатну ялинку в хату стало в нас традицією.

Зустрічаємо Новий рік із сім'єю і лише потім я йду по ялинку. Десь у час ночі. Із собою беру фонарік і сусіда. Він тримає ялинку, а я свічу, щоб не вибрати фуфло. Перевіряю, щоб дерево було свіжим. Проводжу рукою проти росту голок. Якщо зразу облітають — не беру. Дивлюся, щоб гілки були пишними і симетричними. Обично на мусорці біля базару знаходимо 20-30 ялинок. Коли приношу додому, наряджаю її сам. Жінка з сином і дочкою вже сплять. Потім ставлю під дерево всі подарки. Зранку просинаємося й маємо подвійний сюрприз — ялинка красіва та економія.

Зараз ви читаєте новину «Шукає дерева на смітнику». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі