вівторок, 20 серпня 2019 05:10

Станіславу Юрченку не могли поставити діагноз

Автор: ФОТО З САЙТА WWW.report.if.ua
  Пухлину головного мозку у Станіслава Юрченка виявили торік. Переніс операцію та три курси променевої терапії
Пухлину головного мозку у Станіслава Юрченка виявили торік. Переніс операцію та три курси променевої терапії

Дев'ятини справили за 10-річним Станіславом ЮРЧЕНКОМ із села Угринів Тисменицького району Івано-Франківської області. Торік у жовтні у хлопчика виявили пухлину головного мозку.

"У Стасика було погіршення з кожним днем. Лікування не допомагало, але ми щиро вірили й боролися до кінця. Сподівалися, що колись таки поділимося хорошими новинами. Ця віра приносила нам спокій навіть у найтяжчі моменти", — написала мати Лідія Юрченко у соціальній мережі.

Хворобу в хлопчика діагностували минулої осені.

— Усе почалося з високої температури й нежитю, — говорить волонтерка 42-річна Ольга Котельникова. Вона допомагала збирати гроші на лікування Станіслава. — Потім відняло мову, затерпла права рука. У лікарні довго не могли поставити діагноз. Зробили аналіз на антитіла до клітин головного мозку. Виявився позитивний — вони перевищували норму втричі. Почали лікування. Згодом хлопця відправили на МРТ і виявили пухлину.

Станіславу Юрченкові зробили операцію в Києві. У столичній лікарні "Охматдит" пройшов три курси променевої терапії. У квітні розпочав лікування в Німеччині. Воно обійшлося родині хлопця у 86 тис. євро — 2,4 млн грн.

Зараз ви читаєте новину «Станіславу Юрченку не могли поставити діагноз». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі