вівторок, 04 серпня 2009 08:30

Співачка Джамала перемогла на "Новій хвилі"
5

Українка Джамала та індонезієць Санді Сондоро перемогли в пісенному конкурсі ”Нова хвиля” в латвійському місті Юрмала. Їм вручили по 50 тисяч доларів. Це на 20 тисяч менше, ніж дали минулорічним переможцям
Фото: фото: REUTERS/Ints Kalnins
Хмельничанка Міла Нітіч виконувала пісні з репертуару американської співачки Бейонс. Алла Пугачова подарувала їй 50 тисяч доларів
Співачка Алла Пугачова здивувала новою зачіскою. Короткий чубчик і світлі пасма, що нагадують дреди, їй  порадив зробити стиліст Сергій Звєрєв. Поруч із Пугачовою — пародист Максим Галкін
Співак Ваня Дорн з українського гурту ”Пара Нормальних”, який у Юрмалі представляв Росію, обіймається з бізнесменом Рінатом Ахметовим
Спеціальним гостем запросили співака Йосипа Кобзона. За тиждень перед цим йому зробили онкологічну операцію на передміхуровій залозі

Співачка 25-річна Джамала з Кримута індонезієць Санді Сондоро, 28 років, перемогли в латвійському місті Юрмала на конкурсі молодих поп-виконавців "Нова хвиля-2009". Кожному з них вручили по $50 тис.

— Перед фінальним концертом Санді підійшов до мене за лаштунками й запропонував вийти за нього заміж, — каже Джамала. Її справжнє ім"я — Сусанна Джамалатдінова. — Цим він освідчився в коханні моєму голосу. Хлопця я не маю. Багато сил віддаю роботі, а у вільний час займаюся йогою.

Джамала — кримська татарка. Народилася у Киргизії. Закінчила музичну школу в Алушті, сімферопольське музучилище та київську консерваторію за класом вокалу. 2000-го отримала гран-прі на міжнародному конкурсі "Голоси майбутнього" в Росії. У фіналі юрмальського фестивалю виконала пісню "Матусин синок" київського композитора і продюсера Дмитра Клімашенка.

— У кожної дівчини був хлопець, який тікав із побачення, бо ще хотів побути з мамою. Я теж мала одного такого. Замість вести мене в кіно, він допомагав своїй мамі пересувати диван, — розказує переможниця.

Другим на "Новій хвилі" став італієць Антонелло Кароцца, третім — росіянин Марк Юсим. Вони отримали премії $30 і $20 тис. Cпеціальний приз від співачки Алли Пугачової і $50 тис. дісталися хмельничанці 18-річній Мілі Нітіч (справжнє ім"я Людмила Нитичук). До конкурсу її готував продюсер Володимир Бебешко.

Квитки на концерти коштували від 100 до 30 тис. євро. В Юрмалі на період фестивалю вартість житла підскочила вдвічі.

Російська співачка 60-річна Алла Пугачова з Максимом Галкіним, 33 роки, жили на ризькій віллі гумориста Михайла Задорнова. Потім перебралися до готелю "Балтік Біч", бо Пугачова хотіла пожити в президентських апартаментах.

— Витрати на апартаменти оплатили організатори. Якби Алла Борисівна сама платила за номер, вона не змогла б туди переселитися, — каже композитор Ігор Крутой.

У залі "Дзінтарі" Ігор Крутой відсвяткував своє 55-річчя. Запросив екс-президента 71-річного Леоніда Кучму з дружиною Людмилою Миколаївною, донькою Оленою Франчук і зятем Віктором Пінчуком. Прилетів на день народження і депутат-"регіонал" бізнесмен Рінат Ахметов. Політики були в залі під час відкриття фестивалю.

Торік на "Новій хвилі" переміг дует Georgia із Грузії. Український гурт "Закльопки" та співачка Міка Ньютон посіли шосте і 12-те місця відповідно.


Зараз ви читаєте новину «Співачка Джамала перемогла на "Новій хвилі"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі