вівторок, 18 грудня 2018 05:25

"Сьогодні та сама ніч, усе закінчиться"

Автор: ФОТО P ”ВКOНТАКТЕ”
  Олександру Базарнову із Краматорська Донецької області виховувала баба. Батько дівчинки помер 11 років тому від онкології. Мати повісилася невдовзі після смерті чоловіка
Олександру Базарнову із Краматорська Донецької області виховувала баба. Батько дівчинки помер 11 років тому від онкології. Мати повісилася невдовзі після смерті чоловіка

15-річний Павло Лях із села Довге Іршавського району Закарпаття повісився в Ужгороді 4 грудня. Був першокурсником факультету академічного співу в коледжі культури і мистецтв. Його тіло поблизу озера Кірпічка знайшов 12-річний хлопчик, що проходив повз.

Передсмертної записки Павло не лишив. Останнім часом у соц­мережі "Інстаграм" виставляв фото із порізами на руках. Писав, що кінець близько. Його останній запис: "Сьогодні та сама ніч, усе закінчиться".

— Паша був тихим і спокійним хлопцем. Усе тримав у собі, — каже викладач Наталія Підгорська. — Разом із тим — артистичний, вогник мав в очах. Мріяв стати професійним оперним співаком. Якось обмовився, що над ним вдома знущаються. У подробиці не вдавався. Але ніщо не вказувало, що таке вчинить.

Павло жив з матір'ю і вітчимом. У нього залишилися старший брат та молодша сестра. У поліції смерть хлопця розслідують за статтею умисне вбивство з позначкою "самогубство".

У Краматорську Донецької області знайшли повішеною 16-річну Олександру Базар­нову 27 листопада. Навчалася в 11 класі. Була сиротою. Її виховувала баба.

— Близько шостої вечора бабуся повернулася з роботи. У хаті було темно, — розповідає 28-річна Валерія Осипець із Краматорської поліції. — Онуки вдома не застала, почала шукати. Знайшла в зашморгу.

Олександра повісилася в хліві, де 11 років тому наклала на себе руки її мати. Батько помер від онкології.

— Хорошая девочка. Добрая, всегда улыбнется, поздоровается, — тремтячим голосом розповідає сусідка Лідія. — Бабуся про неї гарно дбала. Саша вчилася добре, з ровесниками ладнала.

Дівчина залишила передсмертну записку. Написала, що хоче до мами. Просила подбати про її собак.

Олександра Базарнова була кандидатом у майстри спорту з вільної боротьби. Торік на змаганнях в Ужгороді зайняла третє призове місце у своїй ваговій категорії. У рідному Краматорську виборола бронзу в змаганнях з легкої атлетики — біг на 200 м.

Поліція порушила кримінальне провадження. Перевіряють версію доведення до самогубства через соціальні мережі.

14-річну Карину з села Дашуківка Лисянського району на Черкащині поховали 5 грудня. Навчалася у восьмому класі. Повішеною вдома її знайшли батьки.

— Cім'я дівчинки благополучна. Батьки працьовиті, постійно на роботі. Спиртним не зловживають, — каже працівник сільської ради. Імені просить не називати. — Каринка була старостою класу. Уроків не пропускала. Гарно вчилася. Що її підштовхнуло на такий крок — невідомо. Аби яка очевидна причина — усі б знали. Село в нас невеличке.

Після випадку в школах району провели роз'яснювальні бесіди.

У батьків школярки залишився молодший син.

Зараз ви читаєте новину «"Сьогодні та сама ніч, усе закінчиться"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі