пʼятниця, 13 вересня 2013 07:15

Збирався лягати на операцію

3 вересня помер 59-річний Володимир Невмитий, заступник гендиректора Одеського обласного радіо. Був родом із села Тарасівка Звенигородського району Черкащини.

— Місяць тому приїздив сюди з братом, — згадує голова сільської ради 54-річна Раїса Недоступ. — Став худий, казав, буде лягати на операцію. Здалося, наче прощається. Ходив по селу, прийшов у сільраду. Подарував шкільному музею картину. Її намалював брат Володимира — Василь. Він художник.

Просив не говорити про причини смерті.

— Зовні був спокійний, а в душі багато тримав. Мабуть, це прискорило відхід. Залишався писати у кабінеті, коли всі розходилися по домах, — розповідає заступник Невмитого 48-річний Геннадій Степаненко.

Володимир Ілліч був найстарший серед трьох братів. У нього залишилися дружина, донька і двоє синів.

5 вересня на 96-му році життя в Німеччині помер Рохус Міш — останній свідок смерті Гітлера і його особистий охоронець. Служив у фюрера з 1940-го до 1945 року. Зокрема відповідав на дзвінки, був кур'єром. Провів дев'ять років у радянських концтаборах. 2008-го опублікував мемуари про службу в Гітлера "Останній свідок". Називав його шефом.

У Франції 3 вересня померла мати покійного олігарха Бориса Березовського — Анна Гельман. Їй було 88 років. По батькові — єврейка, також мала польське, українське й італійське коріння. Її чоловік, інженер-будівельник із Томська Абрам Березовський, помер 34 роки тому. Працювала старшим лаборантом в Інституті педіатрії СРСР. Після еміграції сина до Великої Британії 2000-го залишила Росію. Бачилися рідко. Він не приїздив до Франції, де його могли переслідувати. Березовський казав, що мати переживає за нього і просить помиритися з "Вовою" — президентом Росії Володимиром Путіним.

Зараз ви читаєте новину «Збирався лягати на операцію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі