пʼятниця, 17 травня 2019 08:58

"Щоб добре виглядати треба висипатися"

Автор: фото надане Світланою Гасс
  Світлана Гасс має в Одесі салон краси ”Шантеклер”. До 40 років не користувалася косметикою взагалі
Світлана Гасс має в Одесі салон краси ”Шантеклер”. До 40 років не користувалася косметикою взагалі

— В школе я была очень худой. Это был мой единственный, как я тогда считала, недостаток. Надевала колготки, чтобы ноги казались толще, — говорить 59-річна Світлана ГАСС із Одеси. Перемогла у конкурсі краси для жінок поважного віку в Болгарії "Місіс бабуся Всесвіт" та завоювала титул "Міс Трансконтиненталь Класік" у США.

— Дзвонить якось дочка: "Я подала заявку на конкурс краси". Спершу подумала, що говорить про себе. Та виявилося, мова йшла про конкурс краси серед бабусь. Донька надіслала заявку замість мене, — продовжує Світлана. — Я була шокована. Сказала: "Мені 58 років, як це я там буду?". Дочка відповіла: "Ти будеш щаслива, я тобі гарантую. Потрібна фотосесія в купальнику. Я не бачила жінок у віці, які мають таку фігуру, як у тебе". Умовила. У Болгарії виграла конкурс і стала найгарнішою бабусею світу. Там мене побачили американці і запросили вже як модель на конкурс краси до Атланти. В них у травні завоювала титул "Міс Трансконтиненталь Класік". Отримала головний приз — корону та стрічку. Найскладніше для мене було — це вийти в купальнику.

У конкурсі брали участь дівчата від 18 до 45 років. Світлана Гасс була найстаршою учасницею.

— 18-річна американка привела свою маму, щоб подивилася на мене в купальнику, — розповідає жінка. — Не вірила, як можна в моєму віці мати таку фігуру. Презентацію про себе на англійській я читала з листка, бо мову почала вивчати лише нещодавно. Розповіла про себе, сім'ю, роботу, благодійність, Україну та Одесу. Журі були в захваті, подякували. Також було представлення національного костюма. Потім дефілювала у вечірній сукні, яку замовляла в одеському весільному салоні. Зірвала овації. Витратилась тільки на переліт та сукню. 12-річний онук пишається мною. Після конкурсу зустрічав мене в аеропорту. Коли вийшла, попросив мене вдягнути корону та почепити стрічку. Називає мене по імені — Свєта.

Світлана Гасс за освітою модельєр-конструктор та фінансист. 19 років тому відкрила салон краси в Одесі.

— У мене вся сім'я була спортивною та здоровою, — каже вона. — Моїй мамі 83 роки, але вона тримає себе у формі. Коли приїздила привітати з Днем мами, бігала з подружкою в парку. Бабуся все життя дотримувалася здорового харчування і мене до цього привчила. Я не їм чипсів, ковбас, кондитерських виробів. З дитинства займалася плаванням, гімнастикою. Зараз люблю ходити в походи і купатися в морі. Щоб добре виглядати треба висипатися. Рано лягаю спати. Прокидаюся о шостій. Ходжу тричі на тиждень у спортзал і щодня роблю розминку вдома. До 40 років не користувалася косметикою взагалі. Стараюся бути позитивною людиною, маю таких самих друзів. Коли сам собі подобаєшся — любиш навколишній світ.

Світлана була заміжня. Чоловіка поховала у 1990-х.

— Залишилася на руках із 11-річною дочкою. Було нелегко, але ні в кого нічого не просила, — згадує. Ночами шила на замовлення, вдень торгувала одягом на базарі. Коли подорожу­вала за кордоном, то потрапила в салон краси. Мене вразило, як там піклуються про жінок. Сама захотіла дарувати красу, щоб кожна могла собі це дозволити. Відкрила власний салон "Шантеклер" в Одесі. Інколи проводжу для пенсіонерів безкоштовні дні — купую торт і п'ємо чай. Люди приходять сумні, почуваються старими та негарними, а йдуть щасливими.

— Я збираюсь прожити ще 30 років активного життя, а потім буду думати, що робити далі, — додає Світлана Гасс. — Найголовніше — чимось горіти. Хочу бути прикладом для дітей, а їм треба здорова, красива мама та бабуся. Мрію розвиватися, бути моделлю. На критику не звертаю уваги. Її можна почути лише від лінивих невдах, які заздрять, бо самі нічого не змогли добитися в житті. В мене є сім'я, яка підтримує і надихає. Заради них я готова на все.

Зараз ви читаєте новину «"Щоб добре виглядати треба висипатися"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі