середа, 02 липня 2008 15:57

Син Таїсії Повалій хоче брата

Автор: фото: Наталя ЧУБЕНКО
  Денис Повалій зупиняє таксі на вулиці Богдана Хмельницького у Києві
Денис Повалій зупиняє таксі на вулиці Богдана Хмельницького у Києві

Син співачки Таїсії Повалій Денис, 25 років, записує сольний альбом. Хлопець сам пише й аранжує пісні в різних стилях. Виконує їх українською, російською й англійською мовами.

— Я не хотів бути співаком, — розповідає Денис. — Учився в ліцеї східних мов. У дев"ятому класі на уроці китайської вчителька помітила, що маю голос. Сказала вивчити пісню для китайської делегації, яка мала приїхати в ліцей. Тепер сам пишу та міксую різні стилі — від р"н"б до джазу.

Каже, що гроші на запис пісень дає мати.

— Я п"ять місяців працював у туристичній агенції "Ідріска-тур". Її власник — друг моєї мами. Звільнився, бо на запис альбому не вистачало часу, — говорить Денис.

Сидимо в кондитерському кафе "Реприза" в центрі Києва. Це неподалік 3-кімнатної квартири, яку Денисові подарувала Таїсія Повалій. Він живе там із дівчиною Юлією Павлишин, 23 роки.

— Знайомі ще зі школи, — пригладжує рудого чуба й поправляє окуляри. — Думаю одружуватися, але дату ще не визначили. На день Валентина подарував їй каблучку з діамантом. Юліна мама працює в банку. Батьки розлучилися, коли вона була маленькою. Юля вчиться в Інституті художнього моделювання та дизайну. Працює в Таї, — Денис часто називає матір по імені. — У фотошопі робить корекції маминих фото для журналів чи плакатів. Юля з мамою здружилися, ходять разом по магазинах.

Із 46-річним продюсером Ігорем Ліхутою Таїсія Повалій мешкає на Петропавлівській Борщагівці в триповерховому приватному будинку. Із ними живе мама Таїсії — Ніна Данилівна Гирявець, 66 років.

— Будинок невеликий, — продовжує Денис. — Бабуся вирощує біля нього полуницю, цибулю, часник, моркву. Є басейн, більярд, сауна. На всю родину лише дві машини. У мами БМВ сьомої моделі, а у Ігоря — п"ятої. До того мали "ауді", "лінкольн", "мерседес", "лексус". А я їжджу на "Форді-Фюжн".

Басков інколи приїжджає в гості

Із батьком Дениса — музикантом Володимиром Повалієм — Таїсія прожила 10 років. Денис розповідає, що жили в 2-кімнатній квартирі з батьковими батьками.

— Дідусь Іван лягав спати о восьмій вечора, навіть на Новий рік, — згадує. — Тому свята в нас були тихі. Головною в сім"ї була бабуся Ангеліна, батько й дідусь слухалися її. Мама зі свекрухою не конфліктувала. Могла поплакати тихенько.

Чому батьки розлучилися?

— При мені вони ніколи не сварилися. Мама просто сказала: "Мы с папой разводимся". Я був шокований. Згодом тато просив її повернутися, але вона не захотіла. Ігор побачив маму по телевізору, — чухає неголену бороду. — Запропонував продюсувати, мама відмовилася. Але Ігор був настирливий. Із ним мама почала перемагати на конкурсах, потім закохалася. 1993-го за перемогу на фестивалі "Марія" їй заплатили тисячу доларів. На них мама купила телевізор, відеомагнітофон. Вони були для мене, як космічний корабель, навіть пахли по-особливому.

У батька є інша сім"я?

— Є подруга, інших дітей нема. А мені було б цікаво мати братика, — сміється. — Батько працює клавішником у президентському оркестрі. Раніше був художнім керівником музичного колективу співака Іво Бобула.

Зізнається, що спочатку від Ліхути був не в захваті.

— Але він купував мені жвачки, возив на машині, грав зі мною у футбол. Бабусі теж спочатку не подобалося, що Тая буде в Ліхути вже третьою дружиною. Ігор почав з"їдати велику миску бабусиного борщу. Вилизував тарілку й казав: "Суп просто божественний".

Донька Ліхути від першого шлюбу — Катерина — вийшла заміж і живе в Америці. Син Микита, від другого шлюбу, в Києві знімає квартиру.

— Мама ревнує, коли до Ігоря дзвонять колишні дружини й радяться про дітей. У дев"ятому класі я прогуляв уроки — пішов на Бессарабку купувати футбольного м"яча. Мама перелякалася, викликала міліцію, мене оголосили в розшук. Приходжу додому — купа міліціонерів, мама плаче. Тая спокійна людина, але коли виходить із себе, дістається навіть бабусі. На гречку в кут мене не ставила, а кулаком по голові могла дати.

У школі як учився?

— На п"ятірки, а у восьмому класі остогидло. Отримав кілька двійок, маму викликали до школи. Її прихід перетворився на автограф-сесію. Я вчився в ліцеї разом із донькою Наталії Вітренко — Мариною. Вона була відмінницею, але сором"язлива. На відміну від матері, розмовляла тихо…

В офіціанта Денис питає, чи роблять у їхньому закладі фреші.

— Чекайте секунду, — заглядає в гаманець, — на фреш не вистачає, доведеться долари міняти. Дайте просто апельсинового соку.

Розповідає, що хоче зробити сімейний бізнес:

— Відкриємо салон краси. Тая й Ігор дадуть гроші, а ми з Юлею будемо його розвивати.

Ваша мама робила пластичні операції?

— Були підтяжки на обличчі, а про інше не чув, — ховає погляд. — Мама дотримується кремльовських дієт імені Миколи Баскова. День їсть рибу, день — овочі. Басков інколи приїжджає в гості. Як почне розповідати: "Сидим мы с Монсеррат Кабалье, а тут Алла Борисовна кричит мне вдогонку...", — копіює голос Баскова. — Ліхута маму до Баскова не ревнує. Знає, що це все піар.

1983, 28 червня — Денис Повалій народився в Києві
1993 — батьки розлучилися
2000 — закінчив гімназію східних мов; вступив до Інституту міжнародних відносин
2001 — живе окремо від батьків
2002 — співав на сольному концерті Таїсії Повалій у Палаці "Україна"
з 2003 — зустрічається з киянкою Юлею Павлишин

Зараз ви читаєте новину «Син Таїсії Повалій хоче брата». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі