вівторок, 31 березня 2009 16:58

Росіянин випустив антикризовий календар

Автор: фото: Владислав ВОЛОШИН
  Календар у стилі плакатів ”Окна РОСТА” вийшов у Росії до 1 квітня
Календар у стилі плакатів ”Окна РОСТА” вийшов у Росії до 1 квітня

Художник із російського міста Єкатеринбург 41-річний Гліб Андросов випустив календар "Окна кризиса" на 2009–2010 роки. Створив його у стилі радянських плакатів "Окна РОСТА" 1919–1920-х. Тоді гасла для них придумував поет Володимир Маяковський.

— "Что, нефтемагнат, тяжело торговать? Садись в лимузин и айда таксовать!" — римує у своєму календарі Андросов. — "Эй, поп-звезда, приглуши мотивчик! Опять отменился корпоративчик".

Коштує календар 250 рублів (55 грн). У Росії блог Гліба Андросова став найвідвідуванішим в Інтернеті за останній тиждень. Із 230 відгуків негативних лише три. Найпопулярнішим користувачі визнали плакат: "Предприниматель! Предприми шаги! В ближайший магазин за солью беги!"

— За два тижні у нас із магазинів винесли всю сіль. Вона подорожчала вп"ятеро, — ділиться один із відвідувачів.

— У нас теж. Доводиться суп морською солити, — відповідає Андросов.

Люди пропонують художникові нові гасла: "Эй, офисный планктон! Попал непонарошку! Лопату в руки и айда сажать, полоть, копать картошку!"

Київський карикатурист 49-річний Олег Смаль каже, що криза як об"єкт жартів набридла.

— Раніше так багато я малював лише конституційну реформу. Росіяни заздрять нам: ми своїх політиків висміюємо, а їм, окрім кризи, нічого не лишається. Знайомий розказував: як Путін став президентом — його редактора викликали "на килимок". Шеф повернувся невеселий і каже: "Путина больше рисовать не будем. Мальчик очень ранимый".

Зараз ви читаєте новину «Росіянин випустив антикризовий календар». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі