пʼятниця, 27 грудня 2019 15:54

Росія розвалиться за кілька років

Автор: ВОЛОДИМИР КАЗАНЕВСЬКИЙ
 

— 2020-го політичні, економічні й соціальні потрясіння ускладнюватимуть життя українців. Протягом року буде сім затемнень. У такій атмосфері зустрінемо Новий рік, — каже астролог Олена Максимова, 52 роки.

— Зазвичай буває по чотири затемнення. Сім — рекорд. Події року будуть фатальні. У ХХ столітті така кількість затемнень на рік була 1917-го, 1935-го, 1973-го, 1982-го. Час тривожності. Загостряться давні проблеми. Люди відчуватимуть необхідність радикальних змін. Загостриться конфлікт на Донбасі.

Переживемо три сезони затемнень:

сонячне — 26 грудня 2019-го і місячне 10 січня 2020-го.

Місячне — 5 червня, сонячне — 21 червня, місячне — 5 липня.

Місячне — 30 листопада, повне сонячне — 14 грудня.

Найскладнішим буде червень. Затемнення 21-го числа належить до серії 4N — підвищений ризик аварій і катастроф, голоду, утисків. Із ним пов'язують загибель "Титаніка" 1912 року, масове виселення українців та Голодомор 1930-х, трудові табори й економічні негаразди 1948-го, велику кількість авіакатастроф 2002-го.

У цей час краще відмовитися від перельотів. Не відкривати підприємств, утриматися від екстремальних розваг.

Останнє сонячне затемнення року буде предтечею нового часу. Від 21 грудня бере початок Ера Повітря. Приходить на зміну Ері Землі, що тривала від 26 січня 1842-го. Стихію Землі пов'язують із грошима, територією, матеріальними цінностями. Стихію повітря — з інформацією, наукою, спілкуванням, відкритістю.

Зміняться і кліматичні умови на планеті. Зросте кількість штормів, вихорів. Вітри сильніше впливатимуть на клімат.

Події останніх 40 років були анонсом того, що нас чекає в Еру Повітря. 1989-го впала Берлінська стіна, 1991-го розвалився Радянський Союз. Згодом з'явилися електронні картки, мобільний зв'язок, інтернет. Люди навчилися передавати інформацію на великі відстані.

Ера Повітря триватиме до 31 жовтня 2219-го. Гроші втрачатимуть значимість. Люди винайдуть нові способи передачі інформації. Заговорять про скасування кордонів.

Руйнуватимуться імперії, що задавали тон. Натомість виникатимуть спільноти за новими принципами. Переформатується система держав-лідерів. Росія розвалиться за кілька років.

Протягом 2020-го кризу влади переживуть більшість країн. Сучасні інститути — ООН, ЄС, НАТО — втрачатимуть вплив. Стане зрозуміло, що стара система відмирає. Людство має за наступні кілька десятків років виробити нові способи впливу на світові процеси.

Ми живемо в час глобальних змін на планеті. Перехідний період триватиме наступні три роки. Виграють люди, які вміють швидко реагувати на зміни, легко сприймають нове.

Найскладніше вестиметься Козерогам і Ракам, Близнюкам і Стрільцям. У цих знаках відбуватимуться затемнення, тому чимало подій стануть доленосними. Ігнорувати їх — означатиме не зважати на знаки долі. Не бажано робити аборти, розлучатися й одружуватися, їздити в далекі мандрівки. Якщо вас щось утримує від подорожі чи якогось серйозного оновлення в житті, то краще відмовитися.

Економічна криза триватиме з 15 травня до 13 вересня. Вона нагадуватиме 2008 рік. Ослабне гривня. Банківська система переживе спад. Державі важко буде повертати зовнішні борги.

Не бажано позичати кошти. Великі покупки часто будуть невдалі. Авто більше буде в ремонті, ніж на ходу.

Вкладати в нерухомість краще до травня або від жовтня.

Варто мати заощадження у валюті.

Чимало українців сидітимуть на валізах. Але цього року емігранти будуть небажані всюди. Прижитися на новому місці зуміють одиниці.

У політиці 2020-й — останній рік старої ери. Влітку з'явиться ризик розпуску Верховної Ради. Закони і накази, які депутати ухвалюватимуть масово, йтимуть не на користь державі. Нагадуватимуть невиправдані соціальні експерименти.

Масово закриватимуться газети й телеканали. Зросте тиск держави на населення та ЗМІ. Вимагатимуть покори. За порушення виставлятимуть високі штрафи. Згадаємо, що таке цензура.

Це рік багатьох реформ. Левова частка шкодитиме державним інститутам. Найбільші ризики — у системі освіти й інформації. У суспільстві обговорюватимуть мовне питання і спад у культурі. Українцям треба докласти зусиль, щоб 2020-й став роком відродження, а не занепаду.

18–25 червня, 10–15 вересня — час активного спротиву. Люди вийдуть на вулицю через бідність і утиски прав. Перші тривожні знаки для президента були цьогоріч. Якби не ігнорував протести у жовтні 2019-го, уникнув би загострення політичної кризи 2020-го. Сигналом для влади стане лютий, коли люди вшановуватимуть роковини Майдану.

Почуємо нові імена в політиці. У нинішньої влади з'явиться серйозна конкуренція.

Роль теперішнього президента — руйнувати старе. Зараз історія вимагає не будівничого, а руйнівника. Україна на де­який час стане зоною ризикованого бізнесу і політичної кризи.

У суспільстві на передній план виходитимуть успіх, влада.

Реформи в освіті спровокують занепад галузі. Позбавлять учителя можливості творчо працювати. Влада продовжить економити. Вчителі виходитимуть на вулиці.

2020-й — хороший період для навчання, рік принесе технічні відкриття і багато спортивних перемог.

Важко вестиметься тим, хто затіяв будівництво. Хтось його відкладе на кілька років. Хтось — скористається новими технологіями, щоб звести недорогий розумний дім.

Діти, народжені 2020-го, матимуть твердий характер. Цілеспрямовані, цинічні та успішні. Пацюк — звір, який працює на власне виживання. Агресивний, але живучий. Дітей треба вчити поважати інших, цінувати чужі права. З них вийдуть хороші адвокати. Кар'єрне зростання буде понад усе.

Одружуватися цього року краще від 16 січня до 6 лютого, 5–28 березня, від 10 серпня до 5 вересня, 4–20 листопада, від 23 листопада по 15 грудня. Щасливішими будуть шлюби, які будуються не так на почуттях, як на спільних ­інтересах. Найвдаліші дні для цього 27–28 березня.

Треба мати запаси їжі

Погода в Україні 2020-го буде нестабільна, каже астролог Олена Максимова.

— Різкі перепади тиску й температур — від морозу до спеки. Синоптики помилятимуться. Серйозні морози провокуватимуть аварії електромереж.

Марно розраховувати на високі врожаї. Пори року наставатимуть невчасно. Шкодуватимемо, що зарано посіяли чи посадили. Збільшиться кількість шкідників. Фермерам доведеться змінити культури, які вирощували раніше.

Виграють завбачливі, які зводитимуть теплиці і сіятимуть рослини, що витримують погодні коливання. Рік може бути голодним. Треба мати запаси.

Зараз ви читаєте новину «Росія розвалиться за кілька років». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі