вівторок, 05 січня 2016 07:15

Роман Фіцик загинув у відрядженні

Автор: Фото з родинного архіву Фіциків
  Роман Фіцик із міста Козятин на Вінниччині працював пожежником із 2002 року
Роман Фіцик із міста Козятин на Вінниччині працював пожежником із 2002 року

— Роман вранці мав гарний настрій, жартував з колегами. Ніхто не відчував біди, — каже Дмитро Світлишин, начальник Козятинської служби з надзвичайних ситуацій у Вінницькій області.

Його колега 36-річний Роман Фіцик, заступник начальника пожежно-рятувальної частини у місті Козятин на Вінниччині, загинув в аварії біля села Комсомольське.

— Роман зібрав документи й поїхав у ­відрядження до Вінниці. Мав здати звіти, був в обласному управлінні. О 15.00 передзвонив мені. Питав, чи будуть ще якісь вказівки. Як — ні, то буде їхати додому.

Маршрутка, в якій Дмитро повертався з відрядження, врізалася в причеп трактора, навантажений електроопорами.

— Це сталося близько шостої вечора, — продовжує Світлишин. — Швидше за все, водій маршрутки не впорався з керуванням під час обгону й зачепив лівий борт трактора. Він відірвався і через лобове скло пройшов по всіх пасажирах, які сиділи під вік­ном. Наш Роман сидів попереду — загинув миттєво від удару в голову. У нього була відкрита черепно-мозкова травма.

Роман Фіцик працював пожежником із 2002 року. Одночасно навчався в Черкаській академії пожежної безпеки.

— Навіть коли став заступником начальника, не сачкував, нічого не боявся. Під час ДТП і стихійного лиха Роман старався ви­їхати на місце першим і оцінити обстановку. З дружиною Наталею виховав сина 18-річного Дмитра й доньку Юлію, 10 років.

Зараз ви читаєте новину «Роман Фіцик загинув у відрядженні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі