середа, 30 грудня 2009 17:10

Проводжати старий рік сідайте не раніше 23.00

Автор: малюнок: Володимир КАЗАНЕВСЬКИЙ
 

Новорічна ніч 2010-го видасться напруженою. За кілька годин до Нового року буде місячне затемнення. Тому проводжати старий рік сідайте не раніше 23.00. У цей час негативний вплив затемнення почне потроху зменшуватися.

Однак уся ніч — несприятлива для гучного банкету. Не можна перевантажувати шлунок. Люди можуть бути емоційно неврівноваженими, не стримуватимуть гніву, агресії, сліз, роздратування. Загострюватимуться серцево-судинні захворювання. Літні люди вимагатимуть уваги. Частіше турбуватимуть судоми, тремтіння у руках, напади невралгії.

На новорічному столі не бажані гострі, смажені, надто тонізуючі чи збуджуючі страви. Не готуйте м"яса, риби й овочів на відкритому вогні. Дичину та хижу рибу краще не купувати.

Відмовтеся від важких для шлунку продуктів — кукурудзи, баклажанів, бобових. Не пийте молока. А от воду, соки, морси, квас можна пити досхочу.

Не переїдайте. Їжа цього дня погано засвоюється. Смакуйте повільно. Краще частіше сідати до столу і накладати малі порції.

Знайте міру в алкоголі. Надлишок може призвести до загострення фобій і депресій. Тому не наполягайте на чарці, якщо людина відмовляється. Можете зіпсувати свято. На столі нехай буде більше овочів, печених і варених страв, багато зелені, тверді сири і солодко-кислі соуси. Додавайте у салати яблука й горіхи. На основний гарнір підійде рис. Сприятимуть доброму настрою апельсини і мандарини. Спечіть пухкого пирога. Аромат здоби, за повір"ями наших предків-язичників, відганяє від оселі злих духів. Вироби із дріжджового тіста мають вінчати новорічне свято разом із великою фруктовою корзиною.

Зараз ви читаєте новину «Проводжати старий рік сідайте не раніше 23.00». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі