четвер, 07 червня 2012 00:45

Президентський номер займає чотири поверхи

Автор: фото: ТАРАС ПОДОЛЯН
  Один із корпусів п’ятизіркового спа-готелю ”Лівадійський” у Ялті. На його даху висадили парк. З вікон і тераси видно море, гори, Лівадійський палац і Ластівчине гніздо. Під куполом ресторан, у якому годують відпочивальників. Поряд муніципальні пляжі. Лежаки й парасольки безкоштовні
Один із корпусів п’ятизіркового спа-готелю ”Лівадійський” у Ялті. На його даху висадили парк. З вікон і тераси видно море, гори, Лівадійський палац і Ластівчине гніздо. Під куполом ресторан, у якому годують відпочивальників. Поряд муніципальні пляжі. Лежаки й парасольки безкоштовні

Перший в Україні 5-зірковий спа-готель "Лівадійський" відкрили у Ялті. Його будівництво обійшлося інвесторам у $17 млн — 136 млн грн.

Тиждень відпочинку в одномісному номері коштує 4,4 тис. грн. У вартість путівки входить переліт із Києва, трансфер до готелю, проживання, сніданок і спа-процедури.

— Я вже давно в Криму розчарувався, — каже киянин Кирило Коник, 34 роки. Він поселився у двомісному номері з дружиною Оленою та донькою 5-річною Мариною. — Постійно літали у Туреччину або Єгипет. У Ялту їхати не хотів. Тут у приватному секторі найдешевший відпочинок обійдеться у 150 гривень за добу з людини. До пляжу звідти треба тьопати півгодини. Душ і туалет — надворі. Товариш запросив на відкриття готелю. Тут ціни дешевші, ніж у київських п'ятизіркових. Усім першим відпочивальникам фуршет накрили. Була червона риба та бутерброди з ікрою. Хочу дружину з донькою тут залишити на час Євро, бо в Києві тоді буде не пройти не проїхати. Туристів понаїжджає. Позавозять нам різні болєзні європейські. Хай краще мала на морі той місяць пересидить.

Готель має 87 стандартних номерів й один президентський на чотири поверхи.

— Такий можна винайняти за 6 тисяч доларів на добу, — говорить Марина у чорно-білій уніформі. Вона зустрічає гостей на ресепшені. — Президентський номер більше схожий на віллу. У ньому можуть відпочивати шість людей одночасно.

Із четвертого поверху — тераси — видно море, гори, Лівадійський палац та Ластівчине гніздо. На кухні сучасна техніка. У вітальні — камін, великий плазмовий телевізор, стіл і стільці на шість персон. По кутках — великі шкіряні крісла. Меблі в спальнях у світлих пастельних тонах. Кімнати прикрашають м'які іграшки та ляльки ручної роботи. На стінах — репродукції картин Айвазовського. У коридорах — вази зі штучними квітами, скульптура з порцеляни — родина далматинців. На третьому поверсі у вітальні — фонтан.

— У звичайному номері теж усе нове, — додає Марина. — Є два ліжка з ортопедичними матрацами, холодильник, тумбочки, вішалка, журнальний столик, телевізор із 70 каналами та сейф. Тільки замість ванни душова кабіна. Прибирають номери щодня. Кожному відпочивальникові видають по шість рушників, халат і тапочки. Курити у номерах заборонено. Курилки обладнані на балконах.

Львів'янка 36-річна Ірина тримає за руку доньку. Спускаються на перший поверх у ресторан.

— Годують тут не гірше, як у Туреччині. На сніданок пропонують омлет, сосиски, м'ясну й сирну нарізки, гречку, салат зі свіжих овочів та зелені. На десерт — фрукти, мюслі, молоко, чай, каву. Обід і вечерю у вигляді шведського столу можна замовити за 100 та 120 гривень відповідно.

Після обіду йдуть у римську сауну.

— Учора ходили у фінську, — згадує Ірина. — Чоловік щоранку бігає плавати у 50-метровий відкритий басейн з морською водою. Він один такий у Криму. Ще на липень забронювали собі номер. Ціни на гарячий сезон ніхто піднімати не буде.

Переночувати у готелі можна за 2 тис. грн. Вигідніше купити тур із Києва або Львова.

Зараз ви читаєте новину «Президентський номер займає чотири поверхи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі