пʼятниця, 22 березня 2019 06:36

Помер режисер "Весни на Зарічній вулиці"

Автор: WWW.RUSKINO.RU
  Російський режисер Марлен Хуцієв зняв 13 фільмів. З дружиною Іриною Соловйовою прожив у шлюбі майже 70 років
Російський режисер Марлен Хуцієв зняв 13 фільмів. З дружиною Іриною Соловйовою прожив у шлюбі майже 70 років

21 березня на Новодівичому цвинтарі в Москві поховали російського режисера 94-річного Марлена Хуцієва. Помер у вівторок від шлунково-­кишкової кровотечі.

— В январе Марлен Мартынович с женой попали в больницу в тяжелом состоянии, — згадують друзі Хуцієва. — Ірину Соловйову врятувати не вдалося. Два місяці Марлен Мартинович провів у лікарні. Виписали, бо були певні, що одужав. Через кілька тижнів він удома знепритомнів. Син викликав "швидку". Виявили внутрішню кровотечу. Не врятували.

Марлен Хуцієв народився в грузинському Тбілісі. Коли мав 12 років, його батька розстріляли. Хлопець хотів служити в армії, та його не взяли через стан здоров'я. У 20 років став асистентом режисера на Тбіліській кіностудії. Згодом закінчив режисерський факультет Всесоюзного державного інституту кінематографії. П'ять років працював на Одеській кіностудії, потім — на кіностудії ім. Максима Горького в Москві. 1965-го став режисером "Мосфільму". Працював тут до останніх днів.

Зняв 13 фільмів. Найвідоміші: "Весна на Зарічній вулиці", "Два Федора", "Липневий дощ", "Був місяць травень" і "Нескінченність". Над останньою картиною "Невечірня" про Льва Толстого та Антона Чехова працював із сином Ігорем Хуцієвим, 66 років. Сценарій почали писати 2007-го. Цього року стрічка має вийти у прокат.

Із дружиною — сценаристкою Іриною Соловйовою — прожив у шлюбі майже 70 років. Виховали сина. Їхня онука Ніна працює у китайському Шанхаї.

Зараз ви читаєте новину «Помер режисер "Весни на Зарічній вулиці"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі