середа, 30 грудня 2009 17:06

Похорон Майкла Джексона коштував мільйон доларів

Автор: фото: AFP/Timothy A. Clary
  Майкл Джексон на концерті у театрі ”Аполло” в американському місті Нью-Йорк 2002 року
Майкл Джексон на концерті у театрі ”Аполло” в американському місті Нью-Йорк 2002 року

25 червня 50-річний Майкл Джексон знепритомнів в орендованому будинку в Лос-Анджелесі. Напередодні його лікар Конрад Мюррей зробив йому ін"єкцію снодійного — співак не міг заснути. Пізніше вколов знеболювальне. Невдовзі у Джексона зупинилося серце. Розтин показав: він помер від передозування ліків. Його смерть розслідують як убивство. Головний підозрюваний — Конрад Мюррей.

У червні Джексон готувався до прощальної серії концертів "Ось і все". Після туру планував залишити сцену. Сподівався заробити грошей, щоб сплатити борги за утримання ранчо, парку розваг, обслуги — сума становила $331 млн.

На репетиціях усміхався, танцював по кілька годин без відпочинку. Але з останніх відеозаписів видно: рухається повільно, співає у півсили.

Останні кілька років у співака сильно боліла спина. У 1990-х він потрапив у аварію, пошкодив хребет. Іноді приймав по вісім пігулок знеболювального на день.

Похорон Джексона влаштувала його родина, церемонію прощання у Лос-Анджелесі організувала концертна агенція співака "ЕйІДжі". Гроші на поховання взяли з рахунку Джексона — 2007-го його статки становили $567 млн.

Іноді приймав по вісім пігулок знеболювального на день

Похорон обійшовся майже в $1 млн. Співакові замовили труну із золота і бронзи за $25 тис. Мавзолей на кладовищі коштував $590 тис. Предмети одягу для похорону — близько $35 тис. За рамки для фотографій біля труни віддали більш як $3,5 тис. Іще $175 тис. витратили на охорону. У $30 тис. обійшлися додаткові автомобілі. Інші витрати — квіти, траурний гардероб для родини, додаткові охоронці, запрошення на прощальну церемонію й програмки.

У заповіті Джексон вказав: усі гроші й майно передає фонду родини Джексонів. Частину коштів заповів своїм дітям і матері. Кажуть, батька у документі не вказав: із ним мав погані стосунки.

Опіку над трьома дітьми Джексон довірив своїй матері Кетрін. 12-річний Принц та Періс, 11 років, народилися від шлюбу з помічницею дерматолога Деббі Роу. Після розлучення зі співаком вона відмовилася виховувати їх. Наймолодшого — Майкла Принца, 7 років, народила сурогатна мати. Її ім"я не розголошують. Якщо Кетрін Джексон помре або захворіє, дітьми опікуватиметься співачка Даян Рос. Вона була близькою подругою співака.

За життя Майкл Джексон став абсолютним рекордсменом із продажу — по всьому світі продали понад 100 млн його альбомів. За два перші тижні по смерті співака його диски придбали ще 9 млн шанувальників.


12

Прихильників поп-зірки у різних країнах наклали на себе руки після того, як дізналися про його смерть.


Іменем Джексона називають дітей і села

— Жителька Новосибірської області Росії 29-річна Євгенія Шаленко назвала народженого 1 липня сина на честь свого кумира. Дитину зареєструють як Майкла Євгеновича Джексона-Шаленко.

— Київські фанати на акції під посольством США запропонували перейменувати одну зі столичних вулиць на честь поп-зірки. До міської влади досі не зверталися.

— На початку липня депутат Запорізької облради Олег Кислицин, 48 років, запропонував перейменувати село Жовтневе Токмацького району на честь співака.

Зараз ви читаєте новину «Похорон Майкла Джексона коштував мільйон доларів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі