вівторок, 16 жовтня 2007 15:48

Подружжю Кравченків подарували гроші на квартиру

Автор: фото: Олена КІБЛИЦЬКА
  Вікторія і Володимир Кравченки та матір Володимира Марія Омелянівна бавлять піврічних Дашу, Марину й Максима
Вікторія і Володимир Кравченки та матір Володимира Марія Омелянівна бавлять піврічних Дашу, Марину й Максима

Вікторія Кравченко, 38 років, та її 42-річний чоловік Володимир з села Олександрівка Гребінківського району на Полтавщині мають трьох дорослих дітей. У шлюбі подружжя 21 рік. Два роки тому вирішили зачати четверту дитину. У березні Вікторія народила трійню: Дашу, Марину й Максима.

— Старші діти не знаю, як і виросли. А цих і купати, і переодягати навчився, — хвалиться Володимир Кравченко. — На памперси тратимо 900 гривень щомісяця. Але не жаліємо. Для цього на дітей платять гроші.

Матір Володимира Марія Омелянівна, 76 років, заносить до кімнати Дарину. Володимир кладе її на ліжко, переодягає, міняє підгузка.

— Два роки тому поїхали в гості до чоловікового друга Михайла Погребняка в село Панасівку Козельщинського району, — розказує Вікторія. — Його жінка Наташа чекала на третю дитину, лежала в лікарні на сохранєнії. Коли народилася Настінька, вони запросили Вовіка хрещеним. Він теж захотів малу дитину, щоб на старості самим не залишатися.

Вікторія народжувала в Полтаві. На восьмому місяці вагітності їй зробили кесарів розтин. Максим з"явився на світ вагою 2 кг 320 г, Марина — 1 кг 930 г, а Дарина — 1 кг 800 г.

— УЗІ показувало, що буде трійня. Але не було видно, хлопці чи дівчата. Я гадав на нитці, — ділиться чоловік. Бере підвішену на нитці голку, починає водити нею собі над долонею.

— Як крутиться колом — буде дівчинка, а як маятником — хлопець, — каже він. Голка в руці чоловіка показує двічі хлопчика, чотири рази дівчат, а потім завмирає.

Захотів малу дитину, щоб на старості самим не залишитися

Старша донька Кравченків Юлія, 20 років, працює фельдшером на Південній залізниці в Полтаві. На рік молодша Катя влаштувалася продавщицею в київському супермаркеті "Фуршет", учиться заочно на агронома. Їхній 16-річний брат Андрій навчається в Лубенському фінансовому коледжі на бухгалтера. Живе в гуртожитку.

— Чоловік працював трактористом. Тепер покинув роботу, помагає няньчить ляльок, — говорить Вікторія. Передає дитину Володимирові й вибігає з кімнати. Знадвору чути плач.

— Максим проснувся, — пояснює чоловік. — По вечорах усі втрьох вкладаємо їх спати. Поберемо на руки й гойдаємо.

Господар бере зошита. Каже, що малих час годувати.

— Усе доводиться писати, бо не знаєш, за кого хапатися, — пояснює він.

Володимир Кравченко з Вікторією познайомився після армії. У 17 років вона з матір"ю та двома сестрами переїхала з села Кирияківка Глобинського району до Олександрівки — на батьківщині Володимира.

— Запросив її в клубі на танець. У грудні одружилися, а в липні народили першу доньку, — розказує він.

Живе родина за державні гроші на дітей і зі свого господарства. Мають коня, корову, свиней, птицю, город. У вересні Кравченкам від фонду соціальної допомоги вручили 130 тис. грн. За ці гроші сім"я купила трикімнатну квартиру в райцентрі Гребінка.

— Там поряд садік, дві школи, — каже Вікторія. — Але вселимося аж на третій рік. У квартирі треба переклеїти шпалери, замінити сантехніку.

— Перед виборами в один день до нас раптом приїхало багато чиновників. Усе як у тумані було, — згадує чоловік. — Подарили нам кухонний комбайн, три м"які іграшки, книжки старшим дітям, ковдру.

Депутат Полтавської облради соціаліст Микола Карнаух приніс 3 тис. грн. За них Кравченки придбали пральну машину й холодильник. 3 тис. грн, які передали з райдержадміністрації, витратили на два візки — подвійний для дівчат і одинарний для Максима.

— Чекаємо, коли навчаться ходити, — говорить бабуся Марія Омелянівна.

1965, 10 травня — Володимир Кравченко народився в с. Олександрівка Гребінківського району на Полтавщині
1969, 4 серпня — в с. Кирияківка Глобинського району народилася Вікторія Слюсаренко
1986 — переїхала з матір"ю до Олександрівки; 27 грудня — одружилася з трактористом Володимиром Кравченком; працює вихователькою в дитсадку
1987, 19 липня — народилася донька Юлія
1988, 29 серпня — з"явилася на світ донька Катерина
1991, 17 липня — народився син Андрій
2006 — Володимир охрестив доньку друга Анастасію Погребняк
2007, 20 березня — з"явилися на світ Максим, Дарина й Марина; вересень — Кравченки купили трикімнатну квартиру в райцентрі Гребінка

Зараз ви читаєте новину «Подружжю Кравченків подарували гроші на квартиру». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі