четвер, 02 липня 2009 18:57

Пісок перетворився на червоний камінь

Храмами Оратівського району на Вінниччині возять великоднє диво — червоний камінь.

— У Страсний тиждень перед Великоднем ми з парафіянами прибирали храм, — розповідає отець Володимир Лучин, 28 років, настоятель храму Покрови Божої Матері в селі Кам"яногірка. — Нічого надзвичайного не побачили. У Пасхальну ніч освятили паски і розійшлися святкувати по домівках. А в понеділок церковний староста Петро Михайлович хотів поставити свічку під іконою Пантелеймона Цілителя. У підсвічниках не було місця, то ми для свічок насипали піску в тарілку. В ній староста і побачив чудо: скам"янілість  червоного кольору.

Отець Володимир звернувся до владики Онуфрія з Вінницької єпархії Української православної церкви Київського патріархату. У храмі відслужили подячний молебень до Пантелеймона Цілителя, а в Кам"яногірському храмі — святкову літургію.

— Після чуда прихожан у храмі побільшало, — каже жителька Оратова Зінаїда Вербова, 39 років. — Люди сприймають чудо під страхом Божим.

Зараз ви читаєте новину «Пісок перетворився на червоний камінь». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі