четвер, 29 листопада 2007 17:11

Після смерті Наталії Дурової шимпанзе Яша відмовився від їжі

 

27 листопада в центральній клінічній лікарні Москви померла дресирувальниця Наталія Дурова. Їй було 74 роки. За три дні до смерті жінка запросила в палату юриста, щоб скласти заповіт. Усі родинні цінності та квартиру на вул. Тверській заповіла 40-річному сину Михайлові. Із ним Наталія Юріївна не спілкувалася 25 років. Вона хотіла, аби син продовжив професійну династію Дурових. Та він став екскурсоводом.

Спадок Дурової оцінюють у кілька мільйонів доларів.

— Швидше за все, я його продам, — каже Михайло.

Наталія Дурова була віруючою людиною. Зібрала колекцію із 60 дорогих ікон. Їх заповіла церкві при "Храмі дитинства".

Останні роки дресирувальниця страждала на запалення легенів,  хворобу Паркінсона. Після невдалого падіння на репетиції на її нозі відкрилася трофічна виразка.

У цирку "Куточок дідуся Дурова", який очолювала Дурова,  залишився шимпанзе Яша. Дресирувальниці подарували його 10 років тому. Мавпа вміє розмовляти по телефону й пародіює російських артистів. Рік тому Яша врятував життя господині. Від перевтоми Дурова втратила рівновагу й упала на арені. Шимпанзе вчасно підхопив її й не дав ударитися головою. Після смерті Наталії Дурової Яша відмовляється їсти.

У 20-річному віці Наталія Дурова вийшла заміж за актора МХАТу Михайла Болдумана, який був старшим на 36 років. Він пішов із життя 1973-го. У середу дресирувальницю поховали на Новодівичому цвинтарі Москви.

Зараз ви читаєте новину «Після смерті Наталії Дурової шимпанзе Яша відмовився від їжі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі