пʼятниця, 13 грудня 2019 05:16

"Після пологів лягла у психлікарню"

Автор: ВОЛОДИМИР КАЗАНЕВСЬКИЙ
 

"Душа болить за сестру, — пише 48-річний Володимир Васильович із Полтавщини. — Доки були живі батьки, не помічав, як біжать роки. У мене є сім'я, а сестра досі одна. Їй 40 років. Живе в селі, тримає господарство. Вона хороша жінка. Хочу, щоб зустріла пару, мала дітей, стала по-жіночому щаслива".

Листи коментує київський біоенергетик Мирослав Олійник. Сканує долонею фото білявки у синій сукні та білих босоніжках.

— Сестра звикла все тягнути самотужки. Не вірить, що навколо ще є чоловіки, з якими можна пов'язати долю. Аби з ними познайомитися, треба частіше виходити за межі чотирьох стін. Доки не вибереться із зони комфорту, навряд чи зустріне судженого. Щоб знайти долю, їй треба ви­їхати з країни. Це не обов'язково мають бути заробітки. Може на тиждень відправитися в подорож Європою. Звідти повернеться закохана й щаслива.

"Зять хоче відсудити дітей у моєї доньки, — розповідає в листі 55-річна Інна Петрівна з Київської області. — Ліля чотири роки тому мала проблеми. Після пологів лягла у психлікарню. Немовля народилося недоношеним, важило 950 грамів. Два місяці лежали в реанімації. Вона лікувала післяпологову депресію. Все нарешті пішло на поправку. Але влітку зять заявив, що хоче розірвати стосунки. Наводить справки в суді, що в Лілі проблеми з нервовою системою. Погрожує, що відбере в неї Марка і Єву, якщо вона не віддасть йому квартиру, що купували у шлюбі. Але де їй подітися з двома дітьми без житла? Донька вже перевезла звідти всі речі. Готова відмовитися від даху над головою, аби тільки залишив із нею сина й доньку".

— Зять відступить, щойно отримає ключі від квартири. Платитиме на дітей аліменти, скоро одружиться вдруге. Це знову відіб'ється на психічному здоров'ї доньки. Зумійте вчасно підтримати й розрадити її. На деякий час прихистите Лілю. Довго вона сама не буде. Візьме шлюб із на кілька років молодшим чоловіком. Він прийме та полюбить її дітей. Важче буде знайти спільну мову зі свекрухою. Часто втручатиметься в їхні стосунки. Врятує те, що житимуть окремо від батьків.

"У дочки в шафі двічі знаходила порчу, — розповідає в листі Марія Володимирівна із Рівненської області. — Їздила до бабки і просила її зняти. Все в Лєни іде не так, як треба. У сина був бізнес, але мусив закритися. Займається іншою справою, та не дуже виходить. Невістка каже, що гроші не приносить. Усе дає її мати. Хочу знати, для чого він позичив у людей великі кошти і чи зможе їх повернути".

Біоенергетик запалює свічку. Кладе праву долоню на фото білявки в синій блузі. Заплющує очі.

— Завдати шкоди хотів хтось із людей, які часто навідуються до оселі. Багато хто вашій родині заздрить. Хоча вам здається, що підстав до цього немає. Відпустіть образу та не приймайте деякий час гостей. Помітите, як проб­леми розсіються. У сина бізнес не йде, бо заважає власна нерішучість і поради друзів. Відмовте його від початку нової справи. Затіє її у сезон затемнень. Матиме більше проб­лем, ніж прибутку. Борги доведеться повертати не один рік. Поки що йому краще зачекати й попрацювати на чоловіка, який давно кличе на роботу і пропонує високу зарплату. Невістка скоро потішить звісткою про вагітність.

"Я — мати шістьох дітей, — починає лист 68-річна Світлана Олександрівна з Хмельницької області. — Старший син дуже нервовий. Почав випивати, все здає в ломбард. Зійшовся з жіночкою. Вона хороша, але тепер хоче її прогнати. Дочка Мирослава захворіла на туберкульоз. Три місяці лежить у лікарні. Друга донька Олена жила в цивільному шлюбі, але з чоловіком розійшлися. Він поїхав у Крим, а вона — в Польщу. Зійшлася з другим, а він араб. Чи варто їй продовжувати з ним стосунки? Третя дочка Віка народила дитину. Я питаю, хто батько, а у відповідь: "Яка різниця? То моя дитина". Почала з одним зустрічатися, але він весь час у Польщі. А вона сидить в орендованій квартирі. Тільки не знаю, хто за неї має платити".

— Син хоче розійтися з цивільною дружиною, бо не дозволяє йому заглядати в чарку. Але саме ця жінка здатна втримати його від алкоголізму. Мирославі слід виконувати вказівки лікарів і залишатися в медзакладі, скільки треба. Тоді хвороба відступить. Олена буде щаслива у шлюбі з іншим чоловіком. Його національність нехай вас не лякає. Вікторія вже зустріла долю. Коли він повернеться із заробітків, одружаться і куплять власне житло біля обласного центру. Думки про дітей не дають можливості зосередитися на власному здоров'ї. Надокучає біль у ногах, часто скаче тиск. Відвідайте сімейного лікаря. Самопочуття покращиться.

"Кілька років маю дерматологічні проблеми на обличчі, — пише 30-річний Володимир з Івано-Франківської області. — Ні в батьків, ні в баби з дідом подібного не було. Веду здоровий спосіб життя, не курю і не п'ю. На дерматологів, ліки і процедури вже витратив багато грошей. Їздив лікуватися за кордон. Досі неодружений. Маю дівчину, та будувати стосунки мені важко. Лікування результату не дає. Я у безвихідній ситуації. У чому причина, медики не знають".

— Проблеми зі шкірою з'явилися після сильного нервового переживання. Причину слід шукати не в харчуванні чи спадковості. Вирішити проблему допоможе лікування в Польщі. Потрапите до хороших спеціалістів. Створити сім'ю заважає невпевненість у собі. Досить комплексувати. Людина, яка поруч з вами вже не один місяць, любить вас, незважаючи на дерматологічні проблеми. Скоро поберетеся і станете батьком. Життя зміниться на краще.

Зараз ви читаєте новину «"Після пологів лягла у психлікарню"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі