середа, 09 квітня 2008 17:47

Після інсульту Бельмондо заново вчився ходити
9

Жан-Поль Бельмондо з дружиною Натті на Каннському кінофестивалі у травні 2001 року
Фото: фото: REUTERS/Eric Gaillard
Жан-Поль Бельмондо у стрічці ”Приватний детектив” (1976) зіграв поліцейського
Актор у фільмі ”Халепа китайця у Китаї” (1965)
Бельмондо у стрічці ”Розжарений асфальт” (1960) з Ліно Вентурою. Вони зіграли злодіїв-утікачів
У стрічці ”Чочара” (1960) Бельмондо зіграв фермера Мішеля

9 квітня французький актор Жан-Поль Бельмондо відзначив 75-річчя. За 50 років творчої кар"єри він зіграв у 83 фільмах. Найвідоміші з них — "На останньому подиху", "Дві жінки", "Злодій", "Божевільний П"єро", "Улюбленець долі".

Бельмондо народився в паризькому районі Неї-сюр-Сен. Із дитинства позував батькові, скульпторові Полю Бельмондо, для фігур янголів. Ці скульптури донині прикрашають паризькі фонтани. У 17 років Жан-Поль утік із дому з пересувним театром. Вступив на драматичне відділення Паризької консерваторії.

— Неможливо уявити, що зі своєю пикою ти обніматимеш на сцені жінку, — розкритикував його на випускному іспиті керівник курсу. — Глядач цього не переживе.

— Може, й так. Але без жінок я — ніщо, — відповів Бельмондо.

Уперше він одружився у 23 роки, з балериною Елоді Констан, молодшою на сім років. У них народилося троє дітей — Патриція, Флоренс і Поль.

Популярність актора зростала. Він знімався з Аленом Делоном та Софі Лорен. Ставши знаменитим, почав зраджувати дружині, а вона вдавала, що не помічає цього. Та коли Жан-Поль закрутив роман з актрисою Урсулою Андерс, подала на розлучення — після 13 років шлюбу.

— Ми з Урсулою були молоді, хотіли спробувати все, — згадує Бельмондо. — Але вся романтика зникала, коли вона починала рахувати гроші. Я почувався біля неї нерозумною дитиною.

Андерс не могла стерпіти, що чоловік задивлявся на молодших актрис. Вони розсталися.

— З усіх моїх чоловіків він був найніжнішим, — каже Урсула. — Хоча й виглядав як селюк.

1988-го за фільм "Улюбленець долі" актора нагородили премією "Сезар". Однак він відмовився, бо автор статуетки Сезар розкритикував роботи батька Бельмондо.

На вечірці 1989-го актор познайомився з моделлю Натті, молодшою на 28 років. Жінка зізналася, що він — її улюблений актор. Бельмондо пригостив її шампанським та запросив у гості. Невдовзі вони почали жити разом. Офіційно Жан-Поль і Натті побралися у грудні 2002-го. За рік до весілля в актора стався інсульт.

— Я пішов у туалет, а отямився вже в лікарні, — згадує він. — Чув, як лікарі казали, що навряд чи зможуть мене врятувати.

Бельмондо паралізувало ліву частину обличчя. Він кілька років відновлював мову та заново вчився ходити. 2003-го дружина народила доньку Стеллу.

— Тепер я не маю права бути немічним старцем, — каже актор. У своєму будинку в паризькому кварталі Сен-Жермен-де-Пре він обладнав спортзал. Щодня під наглядом лікаря боксує з грушами, піднімає 10-кілограмові гантелі.

По семи роках перерви знявся у фільмі "Людина та її пес". Він зіграв самотнього пенсіонера Шарля, який хоче вкоротити собі віку. Від фатального кроку його рятують дворняга Клапа та вагітна самотня жінка.



Зараз ви читаєте новину «Після інсульту Бельмондо заново вчився ходити». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі