понеділок, 18 серпня 2008 15:04

Пілар Агірре називає себе донькою Далі

  Перша експертиза ДНК не виявила схожості між іспанкою Пілар Агірре (праворуч) і художником Сальвадором Далі
Перша експертиза ДНК не виявила схожості між іспанкою Пілар Агірре (праворуч) і художником Сальвадором Далі

56-річна іспанка Пілар Агірре називає себе позашлюбною донькою Сальвадора Далі. Жінка через суд доводить  батьківство художника. Вона вимагає ексгумувати тіло Далі для проведення ДНК-тесту.

Мати Пілар працювала служницею в будинку Далі в каталонському містечку Кадакес. Торік Агірре домоглася експертизи ДНК зразків шкіри та волосся вусів художника. Тоді родинних зв"язків між Пілар та Далі не довели. Але іспанка заявила, що перший аналіз був неправильним. У грудні вона звернулася до виконувачів заповіту художника. Ті погодилися провести подальший медичний аналіз біоматеріалу Сальвадора Далі. За вісім місяців результатів тесту не оприлюднили. Адвокат іспанки заявив, що Агірре вимагатиме ексгумації тіла.

— Заяви Пілар необґрунтовані, — каже Річард Дешарна, син друга художника. — Грошей їй не бачити. Учені повідомили мені, жодних родинних зв"язків між іспанкою та Далі аналіз не виявив.

Сальвадор Далі помер 1989-го на 85-му році життя від серцевого нападу. Із 1981 року він страждав на хворобу Паркінсона. Дружина, російська емігрантка Гала Елюар (Олена Дьяконова), померла 1982-го. Із нею Далі прожив 48 років. Дітей подружжя не мало.

Тіло художника замуроване в стіні Музею Далі в місті Фігейрос. У цьому приміщенні заборонено фотографувати зі спалахом.

Зараз ви читаєте новину «Пілар Агірре називає себе донькою Далі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі