середа, 26 серпня 2009 07:57

Перед смертю Семена Фараду обікрали

Автор: фото з сайту www.bbc.co.uk
  Єдиного сина Михайла російський актор Семен Фарада дочекався тільки у третьому шлюбі з актрисою Мариною Поліцеймако
Єдиного сина Михайла російський актор Семен Фарада дочекався тільки у третьому шлюбі з актрисою Мариною Поліцеймако

У неділю на Троєкуровському кладовищі Москви поховали російського актора Семена Фараду. Йому було 76 років. Помер увечері 20 серпня.

— За жизнь отца боролись много лет, — каже син артиста 33-річний Михайло Поліцеймако. — Наприкінці липня його госпіталізували в інститут Вишневського з гострою формою запалення легенів.

Доки Фарада лежав у лікарні, його родина відпочивала в Португалії. Їхню квартиру на вул. Садовій-Чорногрязькій пограбували.

— На том, чтобы отдохнуть, настоял Семен, — говорить дружина покійного 71-річна Марина Поліцеймако. — З квартири зникли 50 тисяч євро, які відклали на купівлю нового житла. Про гроші знала наша служниця. Вона мала ключі від квартири.

Пристрастю актора був футбол.

— В году каком-то мы с Сеней снимались в "Нужных людях" у Володи Аленикова, — пише на своїй інтернет-сторінці російський актор 58-річний Станіслав Садальський. — Ішов чемпіонат світу з футболу. Сєня був завзятим уболівальником, але отримав відмову на поїздку за кордон. Я йому порадив іти в КДБ, там адекватні хлопці. Зайшов до кабінету генерал і нумо обійматися: "О, Фарада, улюблений артист! Коньяк із лимоном будеш?" Подзвонив секретарці, щоби принесла його справу. Відкрив, почав читати й насупився: "Ви ж Фердман!"

Фердман — справжнє прізвище актора. Позаяк був євреєм, режисери неохоче давали йому ролі, а директор таджицької кіностудії відмовився вписати до гонорарної відомості.

— Я зчинив скандал, — згадував Фарада. — Розкричався, аби придумали мені "якусь шараду". Той чоловік пробурмотів: "Шарада-фарада". Так я став Фарадою.

Семен Фарада знявся у більш як 160 фільмах. Найвідоміші — "Той самий Мюнхґаузен", "Гараж", "Чародії". У Театрі на Таганці грав роль Бога у виставі "Добра людина з Сезуана". 1999-го став народним артистом, а за рік залишив кіно: переніс інсульт і перестав говорити. Жив зі штучним клапаном у серці. Через півтора року зламав шийку стегна, мав три важкі операції та другий інсульт.

— Пенсію отримую солідну — 6 тисяч рублів (майже 1300 грн. — "ГПУ"). Грав би ще, якби мав здоров"я. Забагато сил я витратив у боротьбі за місце під сонцем.

Зараз ви читаєте новину «Перед смертю Семена Фараду обікрали». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі