середа, 22 грудня 2010 05:00

Пенсіонерка заробляє грою у кіно

Автор: фото: Андрій Шматов
  Пенсіонерка Олександра Максимівна
Пенсіонерка Олександра Максимівна

На столичній кіностудії ім. Довженка продюсер "Камеді Клаб" 32-річний Андрій Молочний знімає комедійний фільм "Рюрики". Під час фільмування епізоду про Колумба й індіанців у масовці бере участь 76-річна Олександра Максимівна.

Вона в індіанському костюмі, на обличчі — темний грим, ніс гострий із горбинкою, рідке сиве волосся заплетене у дві коси. Грає стару індіанку. Роль без слів — треба мовчки сидіти біля вогнища.

— Я їм обличчям підійшла. Приятельниця порадила, що на масовках можна підзаробити, — продовжує. — Що тієї пенсії? Ніяк не хватає. За день зйомок отримую 100 гривень. Ще й не сообразила, куди їх краще потратити. За телефон треба оплатити, за квартиру, ліки закінчуються. Мобілки в мене немає. Не можу назбирати. А вона дуже потрібна — постійно ж дзвонять за зйомки казати.

В одному з міністерств жінка працює гардеробницею.

До того працювала в типографії.

— Спочатку звичайною робітницею, а потім начальницею. Живу сама. Донька з внучками і зятем мають квартиру корпоративну, а чоловік мій 11 років як помер. Сьогодні встала вранці, картопельки зварила, поснідала, підлогу помила — і нема чого робити. Скучно. На зйомках веселіше. Я війну застала, голодовку 1947-го. Нас вісім душ дітей було у сім'ї. В Києві жили. Чотирьох старших братів і тата на війну забрали. Брати не повернулися. Залишилося нас четверо із мамою. Радіо таке стояло, як велика тарілка на ніжці. І Левітан (Юрій Левітан був диктором Всесоюзного радіо. — "ГПУ") каже: "Рятуйтесь, як можете, ховайтеся, німці наступають". Взяла мама мене і братика за ручки, брат іще молодшу сестричку ніс, і за 50 кілометрів пішли в село до бабусі. Йдемо і плачемо, так ножки боліли.

У селі до матері Олександри навідалися німці.

— Заходять у хату й кажуть: "курім", "леко", "яйка" — все давай сюди. Мама картоплю їм стушила з куркою. Вони рушниці поскладали під лавку і їдять, аж за вухами лящить. Картошечка на всю хату пахне, а ми на печі сидимо, голодні, перелякані. Вони поїли й дістають консерви свої та "кіндер" кажуть, — щоб нас мама погодувала.

Зйомки триватимуть щодня весь грудень, а в січні серіал вийде на екрани.

Зараз ви читаєте новину «Пенсіонерка заробляє грою у кіно». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі