четвер, 24 травня 2007 17:16

Папуга сниться до пліток чи зради

 

"Один сон не дає спокою мені вже кілька років. Померла моя подруга юності. І от перед роковинами її смерті наснилося, що в неї на подвір"ї — базар під дахом. Я з онучкою хочу купити їй взуття, але потрібного немає. Відчинила двері з крамниці на вулицю, а там нікого нема, тільки сніг. Коли чую: хтось до мене легенько, ніжно притулився. Нікого не бачу, але питаю: "Віро, це ти?". "Я, — і питає мене: — Чого ти до мене не приходиш?". Я виправдовуюся, кажу їй, що сім"я, донька з п"ятьма дітьми у нас живе. А вона наказує: "А ти все покинь і прийди!".

Другий сон такий. Стою на долині біля річки. Вода починає виходити з берегів, розливатися по траві. Побачила у воді рибу, ловила її. Через деякий час знову рибку бачила. Лиш не ловила її, бо вона маленькою була, як хамса.

Поліна, 63 роки, Вінниччина".

Коли померлі кличуть до себе, не слід відгукуватися. Можна прийти на могилу — провідати, а можна й у церкві поставити свічку. Водночас варто поцікавитися родичами померлої, допомогти їм. Окрім того, як мерці сняться, змінюється погода — на дощ чи сніг. Повінь, ловля риби означають новини, невеликі прибутки, приїзд гостей. Якщо ви жінка без чоловіка чи в тривалій розлуці з ним,  цей сон натякає на бажану зустріч. Але вода — ще й перешкоди, хвороби, неприємності, крах надій. Останнє стосується води в хаті, протікання її крізь підлогу, стіни, зі стелі. У народному тлумаченні такі образи можуть віщувати й найгірше.

"До чого сняться потяги? Мені часто сниться залізнична дорога. Або що я сама чи з мамою і бабусею їду. Не можу згадати, куди саме.

Марина, 17 років, м. Бориспіль Київської обл.".

Із потягами пов"язують позитивні значення: звістка, дорога. Їхати в поїзді — до задоволення, втіхи, здійснення мрії. Але коли є відчуття невідомості шляху, то про втіху не йдеться. Можливо, мати, бабуся багато вирішують за вас, торують дорогу. Чи задовольняє це вас?


"Мені снився папуга чоловічої статі. Говорив голосом мого хлопця, називав моє ім"я. Дивно попискував, розпускав пір"я, змахував крильцями. О, ще забула написати: він був не у клітці, а ходив по килиму. Чи вийду скоро заміж?

Оксана, 26 років, м. Київ".

Заміж вийдете, але не обов"язково саме за цього хлопця. Папуга може засвідчувати плітки, насмішку, розчарування, зраду. А може, приборкаєте свого "птаха"?

Зараз ви читаєте новину «Папуга сниться до пліток чи зради». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі