пʼятниця, 20 травня 2011 06:30

Оновилися ікони

У селі Берегове на Волині знайшли столітні ікони Ісуса Христа та Почаївської Божої Матері. Образи самі собою оновилися.

— Сім років ікони порошилися в покинутому будинку, — каже протоієрей Василь Шняк. — Хата стояла пусткою. Власники вирішили передати її церкві. Місцевий священик, отець Андрій, приїхав подивитися на будинок і знайшов там забуті ікони. Відвіз їх власникам. Ті дуже здивувалися, що старі ікони, які дісталися їм ще від прабабусі, стали як новенькі — фарби і позолота були яскраві та блищали.

Ікони можуть виявитися цілющими. Їх передали  церкві, й тепер парафіяни можуть помолитися біля них.

— У нас в області за рік кілька образів оновлюються самі собою. Цікаво, що в таких іконах краї залишаються старими, вони новішають з центру, — розповідає прес-секретар Волинської єпархії протоієрей Віталій Собко. — Їх поміщають у церкву, і архієрей благословляє священиків стежити за ними, адже ікони можуть лікувати і зцілювати людей. Головне — щиро молитися та вірити в Бога.

— Торік у моєї сусідки замироточив образ Святого Миколая, — згадує столичний біоенергетик Валентина Яремчук, 52 роки. — Ікону виставили в одному з київських храмів. Біля неї один хлопчик зцілився. Мав порушення дикції, заїкався, а після того як кілька разів торкнувся ікони, почав говорити. Ще одна літня жінка прозріла. Люди, у будинку яких оновлюються, мироточать або кровоточать образи, обрані Богом невипадково. Такі дива Всевишній посилає або глибоко віруючим людям, або тим, хто зневірився і занепав духом, щоби показати їм усю силу Господню.

Зараз ви читаєте новину «Оновилися ікони ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі