пʼятниця, 18 грудня 2015 07:05

Онкохворий Андрій Семиліт продає сніговиків

Автор: фото надане Антоном Семилітом
  Андрій ­Семиліт із ­Черкас робить іграшки у своїй ­палаті. Отримав понад 10 тисяч замовлень
Андрій ­Семиліт із ­Черкас робить іграшки у своїй ­палаті. Отримав понад 10 тисяч замовлень

У 4-річного Андрія Семиліта з Черкас півроку тому діагностували рак крові. Він лікується в білоруському місті Гомель.

— Заробляємо на лікування виготовленням сніговичків, — розповідає мати Андрія 28-річна Альона Семиліт. — Одну іграшку продаємо за 50 гривень. Ідея зі сніговичками виникла спонтанно. Просто захотілося виготовити кілька на Новий рік. Пошила їх із білих носків. Знайома побачила й підкинула думку про продаж. Готові роботи я виставила у "Фейс­бук".

За кілька тижнів отримали понад десять тисяч замовлень.

— Тепер заготовки для ­сніговичків шию з тканини, наповнюю шариками пінопласту. Шапочки робимо білі, сині й червоні. З кольорових ниток плету шарфи. Андрійко їх зав'язує на сніговичку, малює йому очі, ніс і ротик, — каже Альона.

— Я не думав, що сніговички матимуть такий попит, — говорить батько Андрія 29-річний Антон Семиліт. — Мені за останні дві доби прийшло дві тисячі есемесок. Отримав понад 500 дзвінків з України, Росії, Білорусі, Іспанії, Франції, Канади, Англії, Арабських Еміратів. Дехто просто переводить гроші. Є суми навіть по кілька десятків тисяч гривень. Одні люди вислали 100 доларів. Вражені, що дитина намагається заробити на своє лікування. Замовлень стільки, що самі не впораємося. Попросили допомогти групу в садочку, куди ходив син.

— Захворювання в Андрія виявили після правостороннього отиту. Запалилися лімфовузли. Ми шість разів ходили до лікарів, а вони заспокоювали: нічого страшного. Це тривало, доки правий бік обличчя не збільшився вдвічі. Нам приписали антибіотики. За тиждень все минуло, але через два дні повернулося. В лікарні сказали, що там гній, вирішили робити операцію. Пункція не виявила гною. А в розширеному аналізі крові лаборант побачила незрозумілі клітини. Аналізи в Охматдиті підтвердили онкологію.

Лікування в Черкасах не дало результатів. Волонтери порадили їхати в клініку Гомеля. Рідні й друзі зібрали $10 тис.

— На фоні лейкозу в Андрійка почався стоматит, майже всі зубки повипадали або зіпсувалися, — говорить Альона Семиліт. — Ми розраховували, що наших грошей вистачить. Але лікарі сказали, що треба 32 тисячі доларів, плюс 20 відсотків на випадок інфекцій.

Гроші на лікування Андрія Семиліта можна перераховувати на картки

Приватбанку — 5168 7555 1295 5713 (Семиліт Альона Анатоліївна) або — 5168 7572 9172 9814

(Семиліт Антон Анатолійович),

контакти батька — 0(93) 903 83 91.

Зараз ви читаєте новину «Онкохворий Андрій Семиліт продає сніговиків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі