четвер, 05 квітня 2007 17:40

Ольга Юнакова хоче народити багато дітей

  Співачка Ольга Юнакова виховує дворічну доньку Терезу і добудовує у своєму двоповерховому будинку в Осокорках мансарду
Співачка Ольга Юнакова виховує дворічну доньку Терезу і добудовує у своєму двоповерховому будинку в Осокорках мансарду

Співачка Ольга Юнакова, 36 років, мешкає у власному будинку на Осокорках у Києві. Двоповерховий особняк купила п"ять років тому. Живе з чоловіком Степаном та 2-річною донькою Терезою.

Чекаємо на Ольгу біля воріт. У дворі з будки визирає великий біло-рудий собака.

— Це Бася, вона прив"язана, — Ольга відкриває хвіртку. — Повне ім"я  Бассета Лінда Лудагар, порода — московська сторожова.

Юнакова каже, навесні багато роботи в саду. Зізнається, що нічого не вміла робити, доки не переїхала сюди.

— Я висаджую квіти, а чоловік займається деревами. Їх потрібно мучити, щоб плодоносили. Треба гілки нахиляти горизонтально до землі. Усю ділянку скоро перетягнемо шнурками. Нічого не купуємо, їмо все своє. Навіть березові віники для сауни самі робимо.

Біля воріт із каміння складена альпійська гірка.

— Тільки вчора переробили її та висадили полуницю, — зауважує Ольга.

Запрошує до будинку.

— Зараз добудовуємо мансарду. Не люблю накопичувати дєнєжку в чулок. Є гроші — одразу витрачаю: на відпочинок, будинок, — говорить вона.

Юнакова варить каву в глиняній турці. Розігріває в мікрохвильовці дурум — трубочки з лавашу, всередині яких м"ясо, помідори та сир. До кухні забігає її донька Тереза. Сором"язливо ховається за маму.

— На гастролі поїхали через два тижні після пологів, — розповідає співачка. — Донька народилася восьмимісячною. Думала, що буде хлопчик Марк. Коли лікарі сказали, що в мене дєвочка, здивувалася. Ця дєвочка добряче футболила мій живіт. Народилася крихітною — 1 кг 600 г. Лікарі місяць хотіли тримати нас у пологовому будинку. Але на третій день Тереза вже перебирала по столу ніжками. Мала на вибір кілька імен — Софія, Христина, Ангеліна. Але ж її будуть називати спрощеним ім"ям — Сонька, Христя, Геля. Ім"я Тереза спростити важко. Лагідно називаємо її "жучок". Хочу мати багато дітей. Але мій директор каже: "Спокійно, зупинися!"

Прошу розповісти про чоловіка.

За масовку платили 5 карбованців

— Степан — творча людина, танцюрист, — каже Юнакова. — Коли не встигаю приготувати вечерю, готує сам. Ми давно знайомі. Закохалася, коли він узяв мене за руку, як виходила з машини. Між нами ніби струм пробіг.

Тереза тягне Ольгу до вітальні. Та сідає в крісло-качалку, бере доньку на руки. У ніші біля дивану стоїть металевий столик зі скляною стільницею.

— Ніжки в ньому з педаллю, від машинки "Зінгер", — зазначає жінка. — У коліжанки узяла, а машинку їй залишила.

Розповідає, що рано залишилася без батьків.

— Батько загинув, коли мені не було й двох років. Він був льотчиком. За тата мені був старший брат Анатолій. Жодного разу не побив, хоч я вередувала. Займається бізнесом, має кілька магазинів у Львові. Тримаємося одне одного, бо в нас рідних не залишилося.

Юнакова бере з каміна глиняну фігурку янгола. Каже, колекціонує їх. Розповідає, що знялася в масовці у 22 фільмах.

— Якось підійшли у Львові на вулиці й запропонували зіграти в кіно. Я погодилася, бо думала, що в головній ролі. За масовку в день платили 5 карбованців, за епізод — 7. У нас була бідна сім"я. Я мріяла поїсти дорогого голландського сиру. Але на перші зароблені гроші купила наручний годинник "Чайка" за 31 карбованець. Зберігаю його дотепер.

А сиру наїлися?

— Ні, бо мені були потрібні ще зимові чоботи. Зате тепер у мене — культ їжі. Удома завжди є сир — з цвіллю, брі. Печу пироги, навіть хліб. І маю з десяток пар зимового взуття, не кажу вже про туфлі та босоніжки. Це вже як хвороба.

Тереза вибігає з кімнати. Повертається з флаконом мильних бульбашок, дме у трубочку.

Хто з акторів вам запам"ятався?

— Мені подобався Андрій Ростоцький. У 11 років попросила в нього автограф. Він питає: "Який сьогодні день?" "Понеділок", — кажу. "Я по понедельникам автографов не даю". Мене це так образило! Потім, під час зйомок, він каже: "Ну что, Олечка, давай тебе дам автограф". Питаю, який сьогодні день. Він каже — четвер. "Я по четвергам автографов не беру".

Розповідає, що Людмила Гурченко навіть не дозволяла себе фотографувати:

— Ми знімалися у фільмі "Рецепт ее молодости". "Я не даю автографы, я работаю", — говорила вона.

Чому ви не стали актрисою?

— Актори місяцями не бачать родини. Їздять на зйомки з собаками, бо ні на кого залишити. Мусять плавати в холодній воді, бо літо знімається в листопаді. У холодній воді дохли навіть коні, отримували під час зйомок запалення легенів.

Шанувальники не набридають?

— Іноді відповідаю їм дитячим голосом або голосом бабусі. "Альо, какую Олю, нету Оли, Оля тут не зивет". Або: "Альо, какая Оля?" — кричить вона. — Потім казали, що за цим номером якась божевільна бабця живе.

Маєте друзів у шоу-бізнесі?

— Шоу-бізнес — це боротьба за виживання. Друзів у ньому не буває. У мене подруги — це чоловіки, здебільшого нетрадиційної орієнтації. Колись подруга відібрала в мене хлопця. Але він скоро її кинув, прийшов до мене і каже: "Вона така тупа". Я відповіла: "Прошу повертатися до тупої".

Розповідає, що виступала навіть на зоні. Довела арештованих до такого стану, що офіцери сказали припинити концерт. В"язні кричали, свистіли, а це їм заборонено.

— А в гумористичній передачі "Біла ворона" разом із Богданом Бенюком розповідала анекдоти. Потім на концертах просили: "Ладно, хватит петь, давай анекдоты рассказывай!".

До кімнати забігає Тереза. На ногах у неї білі чешки. Оля просить її показати "атітюд". Дівчинка спирається руками на крісло і високо відводить ногу назад.

На "Танці з зірками" вас не запрошували?

Ольга усміхається:

— Треба бути добре розкрученим, щоб потрапити на це шоу. А я випала з обойми на два роки. Тепер повертаюся на сцену. Зняла недавно кліп "Спасибо за то, что бросил меня".

1971, 12 лютого — Ольга Юнакова народилася в Львові у родині льотчика
1988 — закінчила Львівське музично-педагогічне училище
1995 — ведуча передачі "Тлумачення снобачень" на УТ-2
1996 — переїхала до Києва; співвласниця студії звукозапису "На кулічках рекордз"
2001 — вела програму "Мелодром" на НБМ ("5 канал")
2002 — закінчила Київський університет культури, фах — режисер естради; купила будинок на Осокорках
2004 — від громадянського шлюбу з танцівником Степаном народилася донька Тереза
Лауреат конкурсів "Червона рута", "Вітер зі Сходу", "Мелодія", "Слов"янський базар". Знялася у 22 художніх фільмах.

Зараз ви читаєте новину «Ольга Юнакова хоче народити багато дітей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі