вівторок, 17 квітня 2007 15:44

Олександрові Зінченку дружина подарувала тенісний стіл

Автор: фото: Олександр ЧЕКМЕНЬОВ
  Олександра Зінченка вітає директорка офтальмологічного центру ”Зір” Людмила Казанець
Олександра Зінченка вітає директорка офтальмологічного центру ”Зір” Людмила Казанець

У понеділок у столичному ресторані "Томас" екс-голова Секретаріату президента і віце-спікер парламенту Олександр Зінченко відзначив своє 50-річчя. Дружина Ірина та доньки подарували йому тенісний стіл.

Іменинник у світлому костюмі стоїть біля столу. Розмовляє з колишньою прес-секретаркою Олесею Божко, 25 років. Запитує, чому жінка не принесла на свято своє маля.

— Та воно плакало б, — відмахується Олеся. — Вирішила, нехай краще з татусем посидить. Він ще кілька тижнів тому з роботи відпросився, аби я могла вас привітати.

Розповідає, що подарувала шефові книгу його улюбленого письменника Фаріда Закарія "Майбутнє свободи", англійською мовою. Говорить, що працювала із Зінченком рік у секретаріаті.

— Перейшла із МЗС після помаранчевої революції. На Майдані Зінченко захоплював мене своєю енергійністю, слухала усі його виступи. Тоді вирішила, що хочу працювати з ним.

Рік тому Олеся дізналася про свою вагітність.

— Не знала, як сказати Олександрові Олексійовичу. Роботи багато, політичне життя в розпалі, а тут таке, — розводить руками. — Але вибрала момент, коли в нього був гарний настрій, і зізналася.

Додає, що, коли повідомляла своєму чоловікові про вагітність, хвилювалася менше.

— Перші кілька секунд шеф мовчав. Потім почав вітати, побажав здоров"я. Наказав не запрацьовуватися, — бере до рук апельсиновий сік.

Зінченко хитає головою:

— Мені не вперше чути таке. Маю двох доньок, 27-річну Катю та 24-річну Саню, — проводить рукою по подарованій книзі. Каже, що має російський переклад Закарія, але мріяв почитати твір в оригіналі.

Розповідає, що першими його привітали дружина Ірина та доньки.

Портьє несе букет і білий конверт

— Прокидаюся, а вони запрошують: "Тату, ходи у вітальню. Там на тебе чекає сюрпиз". Заходжу, а там — тенісний стіл! У нашій родині  люблять спорт. Без доньки Каті у школі не проходила жодна естафета. Кілька років вона вела спортивні новини на телеканалі "Інтер".

На всіх родинних святах Зінченки співають "Червону руту".

— Дуже люблю цю пісню. Я заспівую, інші підхоплюють. А потім усі імпровізують.

До Зінченка підходить портьє, несе букет і білий конверт із логотипом телеканалу "Інтер". Іменинник розпаковує його, читає.

Сходами піднімається директор офтальмологічного центру "Зір" Людмила Казанець. Олександр Зінченко розпливається в усмішці, відкладає конверт. Міцно пригортає жінку до себе. Легенько щипає її за щоку. Людмила Іллівна сміється, кладе йому голову на плече.

— Ми разом об"їздили пів-України. Перевіряли зір у сільської дітлашні, сиріт, — пояснює лікарка.

— Як справи з приміщенням? Вітя допоміг? — питає іменинник.

— Так, — киває жінка. — Зробили ремонт, стіни і дах полатали.

— Завтра операцій немає? — уточнює Зінченко.

Жінка заперечно хитає головою:

— Сказала, що йду до вас. Усі операції перенесли на день.

— Отже, коньяк?— енергійно запитує ювіляр.

— Ні, горілку, — каже Людмила Іллівна.

— Чудо-жінка, — усміхається іменинник. — І руки у неї ніколи не тремтять.

Заходять посол республіки Казахстан Амангельди Жумабаєв  та бізнесмен Володимир Соколовський, 40 років. Посол тримає букет різнокольорових троянд. Володимир несе конверт розміром метр на півтора, запакований у золоту фольгу.

— Це ікона Олександра Невського, — пояснює Соколовський. — Виконана з бурштину, який видобувають на Рівненщині. Вона вже освячена в церкві.

Директор компанії "Укроборонсервіс" Олександр Шарапов дістає з пакунка ікону Божої Матері. Каже, що вона благословляє солдата на ратний подвиг в ім"я своєї держави. Зінченко опускається на коліна, цілує ікону.

Просить офіціантів піднести ще бутербродів. Каже, що чекає багато гостей.

— Жоден день народження не обходився без мого викладача з Чернівецького університету Миколи Ткача. Зараз йому 64 роки. Він друг сім"ї. Цього року теж має бути. Президент Віктор Ющенко привітав свого радника Олександра Зінченко букетом квітів.

Зараз ви читаєте новину «Олександрові Зінченку дружина подарувала тенісний стіл». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі