середа, 13 серпня 2008 17:29

Олег Скрипка створив новий гімн України

Автор: фото: Євген КОЛЕСНИК
  Олег Скрипка зі своїм гуртом нову версію гімну виконає в роковому стилі
Олег Скрипка зі своїм гуртом нову версію гімну виконає в роковому стилі

Напередодні цьогорічного Дня Незалежності 44-річний співак Олег Скрипка хоче представити осучаснений гімн України.

Зі слів співака, цей задум визрівав давно.

— Часто мені знайомі й незнайомі люди надсилали свої версії гімну України. Кожна з них мала й переваги, й недоліки. Тому я вибрав із них найсильніші рядки, найяскравіші думки-звороти, оздобив те все в єдиний цілісний текст і поклав на мотив державного гімну. По суті виходить, що слова до нового славня України склав народ, — каже Скрипка.

Півроку на його сайт надходили пропозиції текстів. Усі їх запишуть на платівку.

— Текст гімну скомпілював місяць тому, — розповідає співак "ГПУ". — Музики не міняв, але виконаю зі своїм гуртом у роковому стилі. Я не хочу категорично пропонувати Україні нову версію гімну. Але мене турбує, що нинішній не відповідає сучасній епосі. Пісню випустимо на двох платівках. На одній буде два варіанти — старий і новий, на другій — караоке. На заставку я запропонував український живопис XIX–ХХ століть.

Нинішній гімн не відповідає сучасній епосі

Організатори хочуть влаштувати караоке в центрі Києва — змагання на найкраще виконання чинного державного гімну "Ще не вмерла України". На переможців чекають подарунки: програвач айпод із повною збіркою пісень од видавництва "Країна мрій" та музичні диски. Стати учасником конкурсу може будь-хто. Однак найкраще  написати заявку на сайт "Країни мрій" або гурту "Воплі Відоплясова".

Зараз ви читаєте новину «Олег Скрипка створив новий гімн України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі