четвер, 04 листопада 2021 07:20

Ніна Матвієнко розлучилася після 50 років шлюбу

Автор: FACEBOOK.COM/ТОНЯ_МАТВІЄНКО
  Художник Петро Гончар тримає доньку Антоніну. Поруч стоїть дружина Ніна Матвієнко з сином Андрієм. Початок 1980 років
Художник Петро Гончар тримає доньку Антоніну. Поруч стоїть дружина Ніна Матвієнко з сином Андрієм. Початок 1980 років

— Не було жодного скандалу. Попросила чоловіка піти. Бо від нього жодної користі в домі. Як з козла молока. Сказала: "Говори людям, що я погана, чи що хочеш". Тепер усі балакають, що він мене покинув, — каже співачка 74-річна Ніна МАТВІЄНКО. Вона розлучилася з чоловіком, художником ­Петром ГОНЧАРОМ, 72 роки.

Ніна Матвієнко й Петро Гончар побралися в березні 1­971-го.

— Я завжди тягнулася до розумних людей. Коли побачила Петра, мої очі засяяли, бо він такий розумний. Нам було цікаво разом. Петро постійно був поряд, давав слушні поради, — розповідала Ніна Митрофанівна кілька років тому. — Я ним гордилася та горджуся досі. Хороша жінка — основа життя. Хороший чоловік — це щастя.

Петро Гончар працював художником у Київському комбінаті монументально-декоративного мистецтва. 1993 року став директором Музею Івана Гончара.

— Поважаю його як талант, організатора. Він багато допомагав мені, був другом, — каже Ніна Матвієнко. — А як став директором, кожен із нас почав жити окремо. У нього з'явилася робота, свій світ, свої люди, інші стосунки. Але я радію тому, що мала в найкращі роки.

Подружжя виховало трьох дітей. Донька 40-річна Антоніна — співачка. Син Іван, 48 років, став ченцем. Живе в монастирі в Ніжині на Чернігівщині, пише ікони. Молодший син 47-річний Андрій — живописець.

— Усі роки сама тягнула родину. Бо в Петра ніколи не було коштів. Ми жили на мою зарплату до 60 років. Не вимагала від чоловіка, щоб заробляв. І не сварилися через це. Справа в іншому. Декілька разів він серйозно підвів. Якось діти хворіли, а мені треба було йти на концерт. Зібралася на репетицію, а він каже: "Я не сидітиму з дітьми. Вони хворі. Ти сиди". Через це я 16 років була невиїзна за кордон, — розповідає Ніна Митрофанівна. — З Пет­ром пережили багато випробувань. Навіть зраду пробачала. Якось їхали з ним додому. Йде жінка з красивими ногами. Говорю Петрові: "Дивися, яка гарна дівка йде". А він одразу: "Де, де?" Бачила, що Петро цікавився іншими жінками. А коли дізналася, що ці зради набагато серйозніші, зрозуміла — не треба прив'язуватися, варто відпускати людину. Раз зрадить, два, три. Сказала: "Якщо ще раз таке повториться, ти йдеш звідси". У мене теж були захоплення. Але я це розуміла й відпускала.

Ніна Матвієнко живе у триповерховому будинку в Києві. Разом із нею мешкають донька зі своїм чоловіком, співаком 43-річним Арсеном Мірзояном, онука Ніна, 5 років. Петро Гончар переїхав на дачу в село Гребені Обухівського району на Київщині.

— Не можна дітям жити разом із батьками, — говорить Ніна Митрофанівна. — Кожна жінка мріє бути господинею в хаті. Антоніна хоче утверджуватися сама, як мати й хазяйка. Тому молю Бога, щоб вони швидше переїхали у власне житло.

Петро Гончар розлучення не коментує.

— Прошу ще раз перепитати в Ніни Митрофанівни, чи все те, що вона сказала, правда, — говорить Гончар.

Вручив 51 троянду

Минулої весни Ніна Матвієнко й Петро Гончар відсвяткували золоте весілля. Чоловік про цю дату забув.

— Сердита була. Хотіла побачити, чи згадає сам, — каже Ніна Митрофанівна. — Про золоте весілля йому нагадала Тоня. Вона влаштувала нам свято. Діти давно чекали на цю вечерю й зустріч. Я бачила, як вони повернулися в дитинство. Петро вручив букет із 51 троянди. Такі красиві, що про все забула тоді.

Зараз ви читаєте новину «Ніна Матвієнко розлучилася після 50 років шлюбу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі