понеділок, 16 січня 2012 00:45

На секонд-хенді шуби продають по 150 гривень

— Все шуби на куче по 150 гривен, — кричить 24-річний Рашид на столичному ринку Сіріус біля універмагу "Україна". Там продають секонд-хенд. — Возьмете две пары — еще торговаться будем.

44-річна Лариса Валентинівна підходить до столу. Там розкладені шуби з кролика, нутрії та каракулю. Хвилин 20 перекладає їх з однієї купи на іншу. За 400 грн купує дві шуби з кроля і одну з мутона. Вони ношені, на комірах, рукавах хутра майже немає.

— Усе життя про шубу мріяла, але ніяк не можу назбирати грошей, — каже. — Торік колега по роботі прийшла в шикарній шубі із капюшоном і золотистими ґудзиками. На роботі всі думали, що за кордоном купила. А вона по секрету розказала, що пошила її з шуб, куплених на секонді. Обіцяла і мені таку зварганити.

Стіл обступають п'ятеро жінок. Товар пильнує продавщиця 35-річна Любов.

— У сезон за день продаємо більше 10 шуб, — розповідає вона. — На столи викладаємо дешеві. Таку на роботу не вдягнеш — видно, що поношена. Їх купують, аби перешивати. Старші жінки вибирають по кілька однакових. Там відріжуть, тут пришиють — і виходить пристойно. Молоді купують по одній, роблять із них безрукавки. Учора дівчина купила з купи норкову шубу і шкіряну куртку. Казала, зробить коротеньке пальто.

У кутку на стійці з вішаками є шуби по 800-1000 грн.

— Ці у прекрасному стані — хутро не лізе, ґудзики на місці, — продовжує Любов. — Є кілька моделей з етикетками. Найкраще розходяться шубки з каракулю і кролика. Але наші покупці не дуже перебірливі — беруть ту, яка найкраще сіла.

Показує коротку шубу з кроля за 900 грн.

— У магазині така коштуватиме не менше 6 тисяч. Учора жінка дві купила, з ондатри і козлика. Сказала: "Жінкам шуби купують чоловіки. А я зі своїм розлучилася. Але шубу теж носитиму".

Найдорожча на ринку норкова шуба до колін за 1000 грн.

— Хотіла її собі взяти, але не підійшла — тісна у плечах, — говорить продавщиця.

Зараз ви читаєте новину «На секонд-хенді шуби продають по 150 гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі