пʼятниця, 01 липня 2011 00:30

На розкрутку треба 300 тисяч доларів

Чому переможці талант-шоу не затребувані в українському шоу-бізнесі, розповідає продюсер Юрій Фальоса, 49 років:

— Талант-шоу на телебаченні робляться, щоб люди дивилися, а продюсери заробляли. Артисти їм по барабану, — каже Фальоса — колишній продюсер співачок Ані Лорак та Міки Ньютон. — Люди, які йдуть на кастинги, мають розуміти, що це — шоу. І взяти для себе якомога більше: побачити, що таке студія, познайомитися з композитором, продюсером, хореографом. По закінченні проекту — прийти до тих людей або подзвонити.

Після шоу потрібні кліпи, концерти, виступи, — продовжує. — Так зробили Еріка і Стас Шурінс (учасники "Фабрики зірок". —  "ГПУ"). Знайшли собі молодих продюсерів і працюють.

Звичайно, за все треба платити. На розкрутку артисту з хорошим продюсером треба щонайменше 300 тисяч доларів. Якщо самостійно, то мільйон. Шукайте інвестора. Складіть бізнес-план, покажіть, за який період що буде зроблено. Гроші він дає частинами. Якщо за три місяці щось виконали з обіцяних пунктів, фінансування продовжать. Якщо ні, ніхто не ризикуватиме.

Фальоса каже, що участь у конкурсі — це ще не успіх.

— Є артисти, які нічого не завойовували, але кар'єра в них сумашедша. Анжеліка Варум, наприклад, зі своїм голосочком зараз у десятці найпопулярніших.

Приємна зовнішність уже не вкрай важлива.

— От Земфіра — презентабельна? Нє. Але харизми стільки, що вистачить на 40 тисяч артистів. Те саме Пугачова. Або Барбра Стрейзанд. Що — красуня? А мільйони доларів заробляє. Усе залежить від мізків. Уже не зустрічають "по одьожке". Хоча, звичайно, вітається поєднання зовнішності й таланту. Вєра Брежнєва і Альона Вінницька — просто шикарно.

Але головне — у шоу-бізнесі треба бути дуже жорстоким. Доки не переступиш через продюсера, друзів, батьків, бізнесменів — нічого не буде. Успіх, це щось таке диявольське. Задля нього треба робити гидоту. От Могилевська — посилала усіх підряд. Хоч вона чудова людина. Але без цього затопчуть. На п'ятки наступає толпа народу. Щоб їх обійти, треба розвернутися, дати всім по голові та йти далі.

Зараз ви читаєте новину «На розкрутку треба 300 тисяч доларів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі