вівторок, 16 серпня 2016 05:20

На похороні Валентини Крицак лунав гімн

На похороні Валентини Крицак лунав гімн

Волонтерку 44-річну Валентину Крицак 26 липня поховали в Херсоні на алеї Слави поряд із героями АТО.

— Валя мала рак шийки матки, — розповідає подруга. Імені просить не вказувати. — Хворобу в неї виявили 2009-го. Тоді недугу здолала. Але цьогоріч вона знову дала про себе знати. У столичному Інституті раку їй зробили операцію. Пізніше пішли метастази в кістковому мозку. Валентина пройшла курс променевої хіміотерапії. Шансів на одужання лікарі давали небагато. Ми збирали гроші на лікування.

Валентина Крицак закінчила Харківський університет. Працювала філологом. 2013 року вийшла протестувати в центр Херсона. Тоді "Беркут" побив студентів на Майдані. Коли в травні 2014-го російські війська могли вторгнутися з Криму, Валентина організувала волонтерський пост у селі Салькове Генічеського району на Херсонщині. Це — один із найближчих до кордону з півостровом. Із початком війни на Донбасі почала збирати речі та продукти для бійців. На фронт їздила до останнього.

— Валя зібрала для бійців понад 100 тисяч гривень, — кажуть друзі. — За ці гроші купувала бронежилети, тепловізори та інше військове спорядження.

На похороні Валентини Крицак лунав гімн України.

Зараз ви читаєте новину «На похороні Валентини Крицак лунав гімн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі