вівторок, 03 липня 2018 06:36

Можна 30 днів жити без візи

— Захотіли із чоловіком переїхати жити в іншу країну і почати все спочатку. Обрали Малайзію. Вона розвинена й відносно недорога, — розповідає 32-річна Антоніна Носко з Івано-Франківська. Чотири місяці мешкає в місті Куала-Лумпур.

— До переїзду готувалися місяць. Проаналізували, що поміститься в рюкзак і валізи. Інші речі роздали друзям. Знайшли господаря для кота. Українці в Малайзії можуть 30 днів жити без візи. В аеропорту ставлять штамп у паспорті. Щоб залишитися надовше, доводилося на кілька днів виїжджати в сусідні країни. Квиток коштує 10–50 доларів. Немає офіційних обмежень, скільки разів так можна робити. Але якщо штампів у паспорті багато, можуть не пустити. Тому є ще один варіант — зробили в Україні візу на два місяці. Це коштувало майже 10 доларів. В Малайзії її ще раз можна продовжити на такий самий термін.

Про житло дізналася заздалегідь. В Україні ринок оренди хаотичний, а тут усе систематизовано. Договір укладають на рік. За один-два місяці платять завдаток. Послуги агента оплачує власник квартири. Оренда квартири-студії коштує від 400 доларів — 10,6 тис. грн. Комунальні, електрика, інтернет ще 40 —1,06 тис. грн. Перший тиждень мешкали з чоловіком у хостелі. Ціна залежить від району, умов. Невелика кімната спільно з іншими людьми коштує від 5 доларів за день. Проживання вдвох — від 15. Потім друзі допомогли знайти квартиру в кондомінімумі. Це багатоквартирні будинки, де зазвичай оселяються іноземці. Є охорона, паркінг і безкоштовні зони спільного користування — дитяча кімната, спортзал, басейн, сауна.

Зараз ви читаєте новину «Можна 30 днів жити без візи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі