четвер, 11 травня 2017 06:25

Мирослава Маслянка сім місяців вишивала книжку своїх поезій

Автор: ФОТО з архіву МИРОСЛАВИ МАСЛЯНКИ
  Семикласниця Мирослава Маслян­ка завжди носить ручку та блокнот, щоб записувати вірші. Перший написала два роки тому
Семикласниця Мирослава Маслян­ка завжди носить ручку та блокнот, щоб записувати вірші. Перший написала два роки тому

— Віршовані рядки приходять у голову самі, наче хтось диктує. Намагаюся швидко записати, інакше забуду, — каже 13-річна Мирослава Маслянка з міста Любомль Волинської області. Вона пише вірші. Вишиває їх на тканині.

Почала писати поезії два роки тому.

— Вранці 1 січня прокинулася й побігла роздивлятися подарунки біля ялинки, — розповідає Мирослава. — Раптом у голові виникли рядки — про сніг за вікном, Новий рік і подарунки. Одразу записала. Вірш вийшов на п'ять стовпчиків. Усім сподобався. Якийсь час після того не писала. А потім у районній бібліотеці проводили конкурс на кращу казку. Придумала розповідь про веселку й перемогла. Це дало поштовх творити далі. За кілька тижнів після того наснився янгол, який ходить по саду і співає. Прокинулася й написала вірш "Янголятко".

Вишивати вірші Мирославі порадила її мати 42-річна Лариса Миколаївна.

— Вечорами любимо вишивати разом. Якось сказала мамі: от вишити б щось оригінальне, чого ніде немає. Вона запропонувала перенести на тканину мій вірш "Село моєї бабусі". Ідея сподобалася. Взяла лляну тканину. Назву вишила блакитними нитками, а текст — червоними. Доповнила ілюстрацією. У магазині знайшла підходящий сюжет на канві для бісеру. За кілька тижнів усе було готове. Результат сподобався. Захотіла зробити книжку.

Для неї Мирослава вишила вісім власних віршів і гуморесок. Тексти прикрасила ілюстраціями з бісеру. Книжку "Вишита моя мрія" робила сім місяців.

— За основу взяла звичайний фотоальбом. Працювала й ночами. Поспішала закінчити, щоб узяти участь у всеукраїнському конкурсі "Книгоманія-2017" у Львові. Отримала друге місце. З перемогою вітали однокласники. Обіймали та казали, що я — молодець.

Дівчина — відмінниця. Пише вірші про природу й любов до рідної землі. Теми для гуморесок бере з життєвих курйозів. Торік восени на всеукраїнському конкурсі "Посміхнемося щиро Вишні" серед ровесників посіла перше місце.

— В майбутньому хочу стати відомою поетесою, — додає Мирослава.

Зараз ви читаєте новину «Мирослава Маслянка сім місяців вишивала книжку своїх поезій». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі